Egbert Lachaert.
Volledig scherm
Egbert Lachaert. © BELGA

Lachaert: “Vivaldi is écht niet mijn coalitie”

Als Egbert Lachaert volgende maand tot voorzitter van Open Vld wordt verkozen, zal dat een Vivaldi-coalitie niet waarschijnlijker maken. Dat bleek gisteren tijdens het eerste voorzittersdebat. “Ik stel geen exclusieven, maar mijn voorkeur blijft dat we N-VA en PS in een regering krijgen”, klonk het.

33 reacties

 • Gino Sinnesael

  1 jaar geleden
  Of... hoe een partij een gans nieuwe koers gaat varen omdat er een andere voorzitter is... Is de "liberale gedachte" dan plots veranderd?
 • F Claerbout

  1 jaar geleden
  Eens benieuwd als hij er nog zo gaat over denken, mocht hij verkozen worden? Open vld'ers zijn niet echt standvastig in hun overtuiging; vandaag liberaal & morgen socialist als hen dit iets oplevert...
 • Vandeweyer Tom

  1 jaar geleden
  Nog nooit zo makkelijk geweest. Kan perfect de taken verdelen, linkse partijen de sociale thema's, rechts het economische. Budgettair eens goede afspraken maken wat wel en niet samen. Men kan zelfs de uiterste mee in bad nemen. En de trein is vertrokken.
 • Vandeweyer Tom

  1 jaar geleden
  Eigenlijk is het nog nooit gemakkelijk geweest. Kan perfect de taken verdelen, linkse partijen de sociale thema's, rechts het economische. Budgettair eens goede afspraken maken wat wel en niet samen. Men kan zelfs de uiterste mee in bad nemen. De groenen noemen zich links, eindelijk zijn ze rechts. (camera's voor mensen te controleren)
 • Hendrik Goris

  1 jaar geleden
  Lea Van Heybeeck, imo mag je daar ook Somers bij rekenen. Allebei linksliberalen zoals Verhofstadt en Dewael.
 1. HET DEBAT. Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke maatregelen moeten dan gelden? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Moet Pukkelpop toch plaatsvin­den? En welke maatrege­len moeten dan gelden? Dit is jullie mening

  De organisatie van Pukkelpop heeft laten weten dat de editie van 2021 niet doorgaat na “onverwachte wijzigingen na het Overlegcomité”. De organisatie vindt het te moeilijk om aan alle regels te voldoen. “PCR-testen van 72 uur werden teruggebracht naar 48 uur”, zegt de woordvoerder van Pukkelpop. “Antigeentesten hetzelfde verhaal. De geldigheidsduur werd van 48 naar 24 uur getrokken.” Veel mensen reageren teleurgesteld. Wat denk jij? Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke regels moeten dan gelden? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord, nu is het jullie beurt.