Egbert Lachaert.
Volledig scherm
Egbert Lachaert. © BELGA

Lachaert roept sociale partners op laatste kans te grijpen en voert horeca-uitbater Jef op naar analogie met kassierster Deborah

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert roept vakbonden en werkgevers op om “de laatste kans” te grijpen om het voor 1 mei nog eens te raken over een loonakkoord. Dat zei hij in ‘VTM Nieuws’ als reactie op Conner Rousseau, die gisteren een bommetje afvuurde: “Geen hogere lonen, dan ook geen dividenden.” De Vooruit-voorzitter kreeg zoiets immers “niet uitgelegd aan de caissière Deborah”. Lachaert bleek hetzelfde probleem te hebben, maar dan om de voorstellen van Rousseau te verklaren aan “Jef, de horeca-uitbater”. 

18 reacties

 • Erik Bervoets

  1 jaar geleden
  Hoe bedoel je, Lachaert? Jef verhoogt toch zijn brutoloon met tien procent én hij moet minder belastingen betalen.
 • bernard vermeulen

  1 jaar geleden
  Niemand belet de horeca uitbaters in een fabriek te gaan werken of in de bouw, het feit dat ze willen blijven hun zaak open houden is het teken dat ze er meer aan verdienen hé, iedere cent dat zij moeten uitbetalen rekenen ze door, iedere versoepeling en btw verlaging steken ze in hun eigen zakken, en krijgen een toelage op onze kosten zonder er iets ervoor terug te doen. Ik ga er niet meer de graaiers, zelfs een frituur profiteert mee.
 • julien boonen

  1 jaar geleden
  Begin eerst u partij maar eens uit te mesten mr om mee te lachen .
 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Niet flauw doen hé, Lachaert. Deborah, de kassierster krijgt wel niets, terwijl Jef, de horeca-uitbater al een jaar aan het infuus hangt waar Deborah aan meebetaald en nog eens 15 extra winst via de btw-verlaging krijgt, ook meebetaald door Deborah. Het is niet waar dat Jef al zeven maanden nul euro heeft verdiend. Schaam U man voor dergelijke uitspraken.
 • Pol Van Gils

  1 jaar geleden
  Als die pipo's die onze lonen gaan bepalen eerst zelf eens laten zien aan de bevolking dat ze gaan inleveren en geen bonussen meer gaan aanpakken dan komen ze misschien geloofwaardig over. Ik ben tevreden met mijn loon. Doe gewoon uw werk en wees blij dat u kan en mag werken. Verminder de belastingen daar zou u ons ook een groot plezier mee doen
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. HET DEBAT. Is een dividendstop een goed idee als werknemers geen grotere loonsverhoging krijgen?

  HET DEBAT. Is een dividend­stop een goed idee als werknemers geen grotere loonsverho­ging krijgen?

  Het overleg over de lonen in de privésector zit muurvast. De socialisten willen zich niet neerleggen bij de beperkte loonsverhoging van 0,4 procent bovenop de index in de privésector. “Geen hogere loonmarge? Dan ook geen dividenden”, zegt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Wat denk jij? Is een dividendstop een goed idee als werknemers geen grotere loonsverhoging krijgen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
 1. “Ga met vermoeden van apenpokken naar spoeddienst, niet naar huisarts”
  Play

  “Ga met vermoeden van apenpokken naar spoed­dienst, niet naar huisarts”

  Wie het vermoeden heeft besmet te zijn met het apenpokkenvirus, wordt aangeraden om meteen naar een spoeddienst te gaan en zich niet eerst aan te bieden bij een huisarts. Die laatste hebben mogelijk niet het juiste materiaal voorhanden om te testen op het apenpokkenvirus, klinkt het. Tot een overrompeling op de spoeddiensten zal het voorlopig niet komen, stelt viroloog Mark Van Ranst gerust in de studio van VTM Nieuws.