Uittredend voorzitter Gwendolyn Rutten feliciteert haar opvolger Egbert Lachaert. Geen handschudden of kussen in deze coronatijden, wel een elleboog. Bart Tommelein reageerde zichtbaar ontgoocheld.
Volledig scherm
Uittredend voorzitter Gwendolyn Rutten feliciteert haar opvolger Egbert Lachaert. Geen handschudden of kussen in deze coronatijden, wel een elleboog. Bart Tommelein reageerde zichtbaar ontgoocheld. © BELGA - Photo_News

Lachaert overtuigend verkozen tot nieuwe voorzitter Open Vld, Tommelein met 30 procent zichtbaar ontgoocheld

UPDATEKamerfractieleider Egbert Lachaert is vlot verkozen tot nieuwe voorzitter van Open Vld. Hij behaalde 61,03 procent van de stemmen bij de Vlaamse liberalen, waardoor er geen tweede ronde meer nodig is. De andere favoriet Bart Tommelein kreeg 29,74 procent van de stemmen en reageerde zichtbaar ontgoocheld. In totaal brachten 16.128 leden een geldige stem uit.

190 reacties

 • JEF DE CNODDER

  2 jaar geleden
  Het overgrote deel van de VLD leden laten de voorzitterskelk aan zich voorbij gaan. Zegt meer over die partij dan de nieuw gebakken voorzitter.
 • Danny janssens

  2 jaar geleden
  Geen nieuwe regering dus in september. Wilmes vaster in het zadel dan ooit, het enige positieve van de uitslag, al zeker tot 2024 en misschien nog veel langer.
 • Franc saas

  2 jaar geleden
  Linda Deyaert...inderdaad, het gaat hem over postjes en centen en voor de rest zijn ze onbekwaam ...zijn kust en strand gedoe ,vindt ik wel een goede zaak ,het moet onder controle blijven ,want als het misloopt West Vlaanderen kan het niet aan ... Als je naast burgemeester en Vlaams parlementslid ,ook nog partijvoorzitter wil zijn, lijken mij dat geen van allen zware jobs
 • Eddy DESMET

  2 jaar geleden
  Bart Tommelein kan het goed uitleggen, maar daar stopt het. Hij heeft zichzelf nu voor lange tijd verbrand en zijn kust-politiek zal hem evenmin in dankbaarheid worden afgenomen. Goed dat hij eindelijk afgestraft wordt.
 • Linda Deyaert

  2 jaar geleden
  Als je naast burgemeester en Vlaams parlementslid ook nog partijvoorzitter wil zijn lijken mij dat geen van allen zware jobs.