Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert en zijn N-VA-collega Bart De Wever.
Volledig scherm
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert en zijn N-VA-collega Bart De Wever. © BELGA

Lachaert over stadstol Brussel: “Als ik sommige acties van N-VA en MR zie... Laat ons het populisme achterwege laten”

Voor Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert verdient het Brusselse voorstel voor een stadstol een ernstig debat met zowel het Vlaamse als het Waalse gewest, waarna de drie regio's een akkoord moeten vinden. Een vorm van rekeningrijden is volgens Lachaert “geen onnozel idee”, en hij roept de andere partijen op “het populisme achterwege te laten”, zo klonk het op Radio 1. Maar Brussel kan de stadstol niet eenzijdig invoeren, waarschuwde hij ook.

57 reacties

 • karel dillen

  1 maand geleden
  En opnieuw heeft Lachaert overschot van gelijk, maar de rede is bij de vlaamsnationalisten tegenwoordig ver te zoeken.  VB zit in een cordon sanitaire en NVA is goed bezig om zichzelf in een cordon te werken, met dat verschil dat het hun eigen schuld zal zijn
 • Ronny Ooijen

  1 maand geleden
  Gilbert Vermeersch, eigen volk verraden zit letterlijk in het DNA van BDW. Zijn de loonkosten ook correct als hij al te lui is om aanwezig te zijn voor al het belastinggeld dat hij al jaren met plezier bijeen graait? Van de kar keren gesproken... Zie hem met de socialisten in antwerpen. Zie de communautaire zaak die in de diepvries zit en loze beloftes zoals transparantie omtrent Land Invest. En er zijn nog voorbeelden genoeg.
 • Pat Debal

  1 maand geleden
  De Wever denk eerst eens goed na voor u iets zegt er lag al een plan klaar op tafel en wie was er daar nog meer voorstander van ja de N-VA en Weyts 
 • Gilbert Vermeersch

  1 maand geleden
  Lachaert u verraadt het Vlaamse volk, BDW helemaal niet en met zijn visie was zelfs Magnette akkoord, maar heeft dan voor de tweede maal zijn kar gekeerd door uw achterbakse beloftes op ons kap. Jullie zeggen unitair te denken, wel daar zit foout unitair wil zeggen èèn man èèn stem en de kosten correct en niet unilateraal verdelen.
 • Paul Philippaerts

  1 maand geleden
  Vraagt de logica niet dat er eerst een overleg zou plaats hebben, inplaats van eerst een provocerende beslissing te nemen, die de rekening bij anderen legt. De vlamingen en de walen kunnen dan een km belasting opleggen, en dezen die een forfaitaire belasting betalen vrijstellen. 
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie