Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.
Volledig scherm
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. © Simon Mouton Photo News

Lachaert: "Nota De Wever-Magnette liet tekort oplopen met 15 miljard euro”

"We zitten al met een begrotingstekort van meer dan 20 miljard euro over twee jaar. Men ging daar nu met de nota De Wever-Magnette nog vlot 15 tot 16 miljard per jaar bijdoen. Sorry, maar dat wil ik mijn kinderen niet aandoen." Dat heeft Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert gezegd bij ‘Terzake’ op Canvas. 

145 reacties

 • Gerry Cle

  5 maanden geleden
  In tegenstelling tot NVA heeft OVLD nog altijd niet begrepen dat de Vlaamse en Waalse kiezers hun besparingsbeleid hebben afgestraft. PS: Iedereen weet dat besparen in tijden van crisis de economie verder doet krimpen.
 • Luc Van Bogaert

  5 maanden geleden
  N-VA wil België met een enorme schulden opzadelen om achteraf te gaan roepen dat België niet werkt.
 • Raoul Rouma

  5 maanden geleden
  Niet moeilijk hoe onze kleine De Croo met het geld gegooid heeft. Dus nieuwe verkiezingen en maak U sterk om deze dan te overleven dan kun je misschien weer terug meespelen met de grote jongens/meisjes.
 • Domien Catrysse

  5 maanden geleden
  Mr Lachaert misschien moet je aan je kroost eens uitleggen hoe het komt dat een aantal zelfstandigen ten onrechte een sluitingspremie van 4000 per maand hebben gekregen en in die maanden toch een omzet van 80 procent hebben gedraaid . Tracteren met iemand anders geld om stemgewin is bijzonder gemakkelijk .
 • Vloebergs Jan

  5 maanden geleden
  Ik heb het helemaal gehad, geen intresse meer. Binnen enkele jaren de braindrain van Belgie. De grote leegloop komt over vijtien tot twintig jaar als de balans helemaal verstoord is. Het was nu of nooit en blijkbaar is het nooit geworden.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel