Partijvoorzitters Egbert Lachaert (Open Vld) en Bart De Wever (N-VA) in augustus toen de regering De Croo I nog niet in de steigers stond.
Volledig scherm
Partijvoorzitters Egbert Lachaert (Open Vld) en Bart De Wever (N-VA) in augustus toen de regering De Croo I nog niet in de steigers stond. © PhotoNews/EPA

Lachaert haalt zwaar uit naar De Wever: “Net een kleuter die niet mag meespelen met andere kinderen op de speelplaats, hij liegt”

Egbert Lachaert heeft als studiogast op Terzake zwaar uitgehaald naar N-VA-voorzitter Bart De Wever. De Open Vld-leider verwijt de Antwerpse burgemeester ‘kleuterachtig gedrag van iemand die niet mag meespelen met de andere kinderen op de speelplaats’. Wat de regeringsvorming betreft, beticht Lachaert De Wever van leugens. 

199 reacties

 • jeroen de rijck

  8 uur geleden
  OVLD is zelf heel goed bezig met hun partij met de grond gelijk te maken en hebben anderen daarvoor niet nodig met al hun loze beloften .
 • Raphaël Defour

  3 dagen geleden
  Elke politiek Vlaams gezinde weet best dat de door de aanzet liberalen Marakesch coup door de liberalen werd opgezet. Dat de Vlaamse kiezer bij de verkiezingen zijn afkeur heeft uitgesproken en stekels opgezet harder is door OVLD aangegrepen om het cordon tegen de meerderheid van de Vlaamse kiezer te verbreden als het maar postjes oplevert. Als straks het mandaat van de virologen terug bij onze politici beland zal het debat gevoerd worden wie de factuur zal ophoesten en wat beter kon.
 • Danny Callaert

  3 dagen geleden
  Lachaert heeft wel gelijk. Dewever heeft zich mispakt aan het marrakech-debacle omdat hij de onbekwaamheid van francken wilde toedekken. Daarna heeft hij zwaar ingezet op een pact met de socialisten - nochtans niet de keuze van zijn kiezers - én heeft hij de liberalen voor schut gezet door te bepalen welke liberalen mochten meebesturen. Dewever is de wanhoop nabij en zet nu alles op een coalitie met de socialisten.
 • Harold Anckaert

  3 dagen geleden
  Lachaert en zijn Vivaldi regering zijn de pestkoppen van ons Vlaamse land! Zij pesten de NVA en VB buiten zodat ze niet aan het roer kunnen komen! Wat ze allemaal weten is dat het systeem België niet meer betaalbaar is! Maar toch blijven ze de regering uitbreiden en postjes creëren! Blijft men beslissingen nemen zonder dat men er klaar voor is!Opnieuw hebben de trado partijen nu al bewezen hoe onbekwaam ze zijn en de politieke problemen moeten nu aangekaart worden. De verliezers van de stemming!
 • marc castermans

  3 dagen geleden
  Als ik Lachaert gisteren bezig hoorde, vorige week Rutten in Terzake en Somers in het Vlaams parlement, dan moet je niet ver zoeken naar de oorzaak van de neergang van O-VLD. Nu nog afwachten hoe ze gaan reageren op de begrotingsvoorstellen van Vivaldi en ik voorspel hen een bijzonder warme lente.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter