Egbert Lachaert en Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
Egbert Lachaert en Georges-Louis Bouchez. © Photonews

Lachaert en Bouchez starten Ronde van België om liberale geschiedenis te belichten

De liberale partijvoorzitters Egbert Lachaert (Open Vld) en Georges-Louis Bouchez (MR) maken de komende maanden een ronde van België. Bedoeling is dat ze een bezoek brengen aan elke provincie en Brussel om er de liberale geschiedenis te belichten en aan nieuwe voorstellen te werken voor een moderner en efficiënter België. De eerste halte morgen is Gent.

35 reacties

 • Cyriel Claessens

  1 maand geleden
  Correct, in Belgie zijn de liberalen geschiedenis. Al meer dan 20jaar aan de macht en altijd meegedaan met het linkse opbod voor meer regeltjes en verboden. Enkel tijdens verkiezingscampagnes hebben ze af en toe een gematigd liberaal standpunt.
 • Rik Libot

  1 maand geleden
  De liberalen hebben België uitverkocht om toch maar aan de macht te kunnen blijven. En nu met het veraden van Vlaanderen halen ze geen kiesdrempel meer. Nog snel even Pinxten bedankt. Wie gelooft die Lachaert nog?
 • Eddy Jans

  1 maand geleden
  Nogmaals het bewijs dat Ovld een nationale partij is waar het belang van de Vlaamse Burger van ondergeschikt belang is. Dus Vlamingen let op in 2024 (of eerder).
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  En over welk soort liberalisme hebben ze het dan. Het doctrinaire liberalisme dat de gedereguleerde ultra kapitalistische vrije markt en de minimale overheid wil, of het progressieve liberalisme dat ijverde voor een sociale politiek, maximale individuele vrijheid en meer democratie. Twee stromingen die al van in 1846 - oprichting van de liberale partij - tegenover elkaar stonden. Van die progressieve stroming was al jaren niet veel meer te merken bij onze liberalen.
 • roger casteleyn

  1 maand geleden
  Voorwaar een top Vlaams initiatief. Hahaha.
 1. DUBBELINTERVIEW. Topchef Jan Tournier: “Elke maand moet ik 9.000 euro aan leningen aflossen.” Topdokter Jasperina Dubois: “Logisch dat die mensen dan roepen dat ze weer open willen.”
  PREMIUM
  34

  DUBBELIN­TER­VIEW. Topchef Jan Tournier: “Elke maand moet ik 9.000 euro aan leningen aflossen.” Topdokter Jasperina Dubois: “Logisch dat die mensen dan roepen dat ze weer open willen.”

  Het vaccin voor de horeca komt uit het ziekenhuis. Pas als er minder dan 500 patiënten op de intensieve diensten liggen van Jessa-topdokter Jasperina Dubois en haar collega's, mag topchef Jan Tournier weer aan de slag in zijn tweesterrenzaak Cuchara. Een dubbelgesprek over hoe we met z'n allen niet enkel de horeca missen, maar ook kansen.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"