Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a)
Volledig scherm
PREMIUM
Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) © Photo News

Lachaert (43) en Rousseau (27): uitverkoren omdat ze géén premier willen worden

Na een slakkengang van 15 maanden wordt er eindelijk een stap gezet richting het vormen van een federale regering. Voor de derde keer stuurt de koning een preformateursduo de arena in, maar na Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) zal de toekomstige premier het moeten overnemen. De slag om de Wetstraat 16 wordt volgende week uitgevochten.

74 reacties

 • John Dupont

  9 maanden geleden
  Als de zevende dag op een soapserie begint de lijken zegt dat toch alles over wat men denkt en doet met de stemmende Belgen.
 • Andy Vande Reyd

  9 maanden geleden
  Rudy Steyleman stop met dromen man, nu gaat de miserie pas beginnen... Mede te danken aan naïvelingen zoals jij!
 • Ronny Ooijen

  9 maanden geleden
  Philippe Deckers, en wie plukt Vlaanderen? Diezelfde De Wever die al vele jaren gratis op de kap van het volk leeft. U heeft toch ook nooit effectief gewerkt voor uw loon, hoop ik? Verder laat hij de belastingbetalers die "op de parking" wonen maar liefst 1 miljard!! euro bijdragen om zijn 18 groene prestige projecten te bekostigen. 250 miljoen euro komt van de antwerpenaren. Kortom... Carpe de Vlaming!
 • Philippe Deckers

  9 maanden geleden
  De open VLD heeft eerst onze overheidsgebouwen verkocht en nu verkopen ze de rest van Vlaanderen. De Wever heeft volkomen gelijk.
 • Stefaan BOGAERT

  9 maanden geleden
  Bart de Wever enkele maanden geleden: "ik eerste minister? Pfff...als het moet, ja. Maar tegen mijn goesting". Lachaert en Rousseau: "uitverkoren omdat ze GÉÉN premier willen worden". Waarvan hebben die "politiekers" schrik?? De ambitie en het verantwoordelijkheidsgevoel druipen er écht af...