"We moeten zoveel mogelijk screenen zodat deze mensen in quarantaine kunnen gaan”, waarschuwt professor Bruno Verhasselt, Diensthoofd Medische Microbiologie in het UZ Gent.
Volledig scherm
"We moeten zoveel mogelijk screenen zodat deze mensen in quarantaine kunnen gaan”, waarschuwt professor Bruno Verhasselt, Diensthoofd Medische Microbiologie in het UZ Gent. © Proot, UZ Gent

Labo dat Britse variant in Houthulst heeft vastgesteld wil bevolking massaal screenen

De ontdekking van meer dan 100 gevallen van de Britse variant van het coronavirus in Houthulst betekent dat de besmettelijke stam veel meer circuleert dan we voorheen dachten. "Op zich is dat geen ramp", zegt diensthoofd Bruno Verhasselt van het labo van het UZ Gent dat de gevallen heeft vastgesteld. "Maar we moeten zoveel mogelijk screenen zodat deze mensen in quarantaine kunnen gaan.”

36 reacties

 • Kjell Van daele

  2 maanden geleden
  Met dank aan de reizigers, in china zijn de mensen toch veel slimmer z, daar zijn ze er zo als al vanaf zelfs
 • Chris Hom

  2 maanden geleden
  quarantaine is niet voldoende maw als de mensen uit quarantaine komen en het gewone leven opnemen terwijl dat virus rondom maar verder woedt, dan is het dweilen met de kraan open
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Het is als het ware een pandemie boven op de reeds bestaande pandemie. Met nog een sneller virus. De kans is groot dat ze extra maatregelen gaan nemen als het uit de hand loopt. Dus als het te laat is.
 • Luc Huyghe

  2 maanden geleden
  Je zou toch veronderstellen dat dergelijke besmettingscijfers een aantal grote alarmbellen doen afgaan, maar blijkbaar is onze premier te druk bezig met zijn lock down party met OVLD. En Frank Vandenbroucke 'ergert zich enorm' aan de mensen die op reis zijn geweest. Ik ook. Maar ik erger me nog meer aan de hypocrieten Lachaert en De Croo die de gewone burger verbieden om hun kinderen uit te nodigen met Kerstmis of Nieuwjaar en ondertussen ons in ons gezicht uitlachen. Huichelaars.
 • Kris Delrue

  2 maanden geleden
  Heel snel vaccineren, anders grenzen volledig sluiten aan alle kanten vanaf nu voor de krokus vakantie!!
 1. Vandenbroucke over oprukkende Britse variant: “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”

  Vandenbrou­c­ke over oprukkende Britse variant: “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”

  Na de uitbraak van de Britse variant van het coronavirus in het West-Vlaamse Houthulst, roept minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) op tot “kort op de bal spelen”. “Ik vind dat de burgemeester in Houthulst zeer goed reageert. We moeten zeer breed testen, zodanig dat andere mensen die besmet zijn meteen geïsoleerd worden”. “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”, aldus de minister aan VTM Nieuws.
 1. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"

 2. Deze Japanse vrouw is de levensechte Rapunzel
  Play

  Deze Japanse vrouw is de levensech­te Rapunzel