Lab Manager van KU Leuven toont: hoe gebruik je een zelftest in je keel?

Nu de scholen terug open zijn, is het belangrijk om vaak zelftesten te gebruiken. Maar hoe betrouwbaar zijn die? Voor de omikronvariant niet erg betrouwbaar als je alleen in je neus test. Bij omikron zit het virus namelijk vooral in de keel, dus moet je het staafje daar steken. Hoe doe je dat nu juist? Elke Wollants, Lab Manager bij KU Leuven, legt het uit.

 1. Nu ook in regering spanning over Delhaize: “Dit is wild kapitalisme”
  PREMIUM
  Politiek
  70

  Nu ook in regering spanning over Delhaize: “Dit is wild kapitalis­me”

  Terwijl de bedrijfsleiding van Ahold-Delhaize de uitverkoop van 128 Delhaize-winkels doorduwt, vecht de vakbond om haar machtspositie niet te verliezen. Ook de politiek roert zich: de socialisten springen in de bres: “Dit is economisch geweld.” Ze stellen voor om de arbeidswet te verstrengen, tot afgunst van de liberalen. CD&V tikt minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) op de vingers: hij aarzelt om een sociaal bemiddelaar aan te stellen.
 2. Al 461 klachten over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag in amateurvoetbal: “Met vertrouwenspersoon in elke club komen veel meer feiten aan het licht”
  PREMIUM

  Al 461 klachten over (seksueel) grensover­schrij­dend gedrag in amateur­voet­bal: “Met vertrou­wens­per­soon in elke club komen veel meer feiten aan het licht”

  Dit seizoen zijn er al 461 klachten over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag in het amateurvoetbal. Voetbal Vlaanderen schrijft die forse stijging toe aan het feit dat de meeste clubs nu een vertrouwenspersoon hebben aangesteld bij wie je terecht kan. “Wel 700 mensen hebben we de voorbije maanden hiervoor opgeleid. Grote en kleine incidenten komen nu makkelijker boven water.” Zoals de ongewenste avances van een trainer, waarover een vertrouwenspersoon bij ons getuigt.
 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. Moslim en holebi: Mohammed (22), Hind (29) en Abdellah (29) getuigen. “Ik moest in therapie en brouwsels drinken om van mijn homoseksualiteit te ‘genezen’”
  PREMIUM

  Moslim en holebi: Mohammed (22), Hind (29) en Abdellah (29) getuigen. “Ik moest in therapie en brouwsels drinken om van mijn homoseksua­li­teit te ‘genezen’”

  Geen Queer Iftar op 31 maart in De Roma, omdat de veiligheid van de holebideelnemers niet kan gegarandeerd worden. Het incident illustreert dat het voor moslims heel moeilijk is om voor hun geaardheid uit te komen en hun seksualiteit te beleven. Mohammed (22), Hind (29) en Abdellah (29) getuigen elk over hun eigen parcours. “De imam wist wat er aan de hand was: de duivel was in mij gevaren en daardoor had ik homoseksuele gevoelens ontwikkeld”, vertelt Mohammed.