Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Laatste minderjarige vrijgelaten na rellen Louizalaan: "We kennen de kritiek, maar als parket moeten we binnen wettelijk kader werken"

RellenOok de laatste minderjarige die gerechtelijk aangehouden was bij de rellen van zaterdagavond aan de Louizalaan is door de jeugdrechter niet in een gesloten instelling geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket. De jeugdrechter heeft hem wel andere maatregelen opgelegd, maar het parket wil geen verdere commentaar kwijt. Hij zou met een projectiel naar een politievoertuig gegooid hebben. Op 15 november was hij voor gelijkaardige feiten al opgepakt bij de rellen rond het Muntplein.

75 reacties

 • Ronny Van Cleempoel

  3 jaar geleden
  De mensen maar voorliegen .Er zal niets gebeuren want "er zullen zogezegd geen bewijzen gevonden zijn" ze zijn vrij en blijven vrij zo simpel is dat.Geen bewijs van bendevorming ja wadde met tientallen samen winkels plunderen en vernielen hoe noemt me dat dan !!! Gezellig winkelen ?? Past jullie wetten eens aan ,je oogst wat je zaait ,dit nemen de burgers niet meer bende bangerikken .
 • Ruby Garmyn

  3 jaar geleden
  HOOG tijd dat die wetten strenger worden!!!
 • mieke vermeulen

  3 jaar geleden
  Dat is toch normaal dat ze vrijgelaten worden jeugd instellingen gevangenissen alles zit overvol , 30 jaar geleden toen iedereen nog gestraft werd zoals het hoorde zaten onze gevangenissen nog niet eens half vol , ja mensen Belgie word geregeerd door mensen die jullie verkozen hebben .
 • Karel Van Geel

  3 jaar geleden
  En "professor" Geens is boos wanneer men zegt dat justitie niet werkt en dat er wetteloosheid heerst in dit land. Heeft de brave man nog meer voorbeelden nodig om eindelijk te beseffen dat zijn organisatie bestaat uit een bende onbekwame luie ambtenaren die geen enkele voeling met werkelijkheid hebben en die door geen mens in dit land gerespecteerd worden.
 • Fonz Ooms

  3 jaar geleden
  Wettelijk kader ? Voor wie ? Voor alles zijn er uitzonderingen, maar voor dit niet ?
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Felle brand legt appartementen in de as in Anderlecht: 1 dode, kind in kritieke toestand, 30 mensen naar ziekenhuis
  Play
  Anderlecht

  Felle brand legt appartemen­ten in de as in Anderlecht: 1 dode, kind in kritieke toestand, 30 mensen naar ziekenhuis

  Bij de zware woningbrand die afgelopen nacht is uitgebroken in de Heyvaertstraat in Anderlecht zijn 30 mensen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Vier mensen verkeren in kritieke toestand, onder wie een kind. Eén persoon overleefde de brand niet. Dat meldt de Brusselse brandweer. Onder de gewonden zijn ook vier brandweerlui. Iets voorbij 11 uur waren de bluswerken afgerond. De brandweer is bezig met opruimingswerken in het gebouw, maar dat is door instortingsgevaar geen evidente operatie.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw