Koen Moreau
Volledig scherm
PREMIUM
© Koen Moreau

Laat ons hopen dat de voorkeur om regeltjes op te leggen straks ook niet besmettelijk blijkt

Nog nooit zijn we zo braaf geweest. Al meer dan een maand zijn we collectief netjes voor middernacht thuis. We gaan keurig in een rijtje staan bij alles wat we doen. En iemand een kus op de wang geven, voelt bijna even spannend als vreemdgaan was in 2019. Klap op de vuurpijl: uit onze enquête blijkt nu ook dat een grote meerderheid zich — ondanks het initiële gemor — tijdens de eindejaarsfeesten zal houden aan de maatregelen.

15 reacties

 • Bart Dekort

  4 maanden geleden
  Jammer dat zovele politici hun geloofwaardigheid in de vuilbak hebben gegooid om meer invloed uit te oefenen en nog meer te verdienen. Want in crisissen als deze zouden ze een steunpilaar moeten zijn. Gelukkig spelen de experts het spelletje mee en komen op tv ipv de politici, zodat de geloofwaardigheid van maatregelen beter overkomt. Stel u voor dat een Claes, Vandenbosche of Tobback ineens komt vertellen wat ge moet doen. We mogen blij zijn dat velen de regels volgen.
 • Jan Janssens

  4 maanden geleden
  Degenen die hier zeggen dat we de regels het minste volgen moeten eens buiten Belgie op bezoek gaan. In elk land worden de regels overtreden, omdat het er gewoonweg teveel zijn. We zitten ondertussen in een keurslijf waar een psychiatrisch patient niet jaloers op zou zijn.
 • Peter Van De voorde

  4 maanden geleden
  hoeveel steun verdienen ze eigenlijk aan een positief geteste covid  vaststelling .als ik lees persoon van 100+  dan denk ik dat de natuur zijn werk gedaan geeft en niet covid 19 .
 • STEPHAN SCHEPERS

  4 maanden geleden
  Ondertussen zijn we met de tuin en.toiletregeling de risée bande wereld geworden.
 • Georges Vande Velde

  4 maanden geleden
  Regeltjes opleggen? Men legt niets op, men stuurt uw aanslagbiljet en u moet betalen over welke taks of belastingen het gaat is niet van belang. Belgen toch , die zijn zo braaf vooral de werkende burger die krijgt zijn vooraf ingevulde belastingbrief in de bus en dat is het ! De rest probeert op diverse manieren de regels te ontwijken!
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"