Belga
Volledig scherm
© Belga

“Laat de show, do it slow”: met deze tips barbecue je zeker veilig

Het wordt bakken en braden de komende dagen. Hoog tijd dus om ‘s avonds de barbecue aan te steken. Maar nog veel te vaak gaat het fout en lopen mensen ernstige brandwonden op tijdens het barbecueën. Uit recent onderzoek blijkt dat nog steeds vier op de tien Belgen een onveilige methode hanteren om de barbecue aan te steken. Net daarom lanceert Oscare een sensbiliseringscampagne over ‘veilig barbecueën’. Met deze tips loopt het niet meer fout.

6 reacties

 • chris vangiesbergen

  3 jaar geleden
  Wat ik mis in dit artikel is zorg dat je BBQ stabiel staat en koop een stevige liefst met vier poten .
 • ringo van der pulst

  3 jaar geleden
  Als je vuur te heet is wacht dan en als er vlammen zijn door druipend vet gebruik dan een plantenspuit.Met water dan he.
 • Kevin Buekenhoudt

  3 jaar geleden
  Als je dat allemaal leest, begin er gewoon niet aan...
 • Jeffrey Vandenbroucke

  3 jaar geleden
  Plaats de fles in de voorziene ruimte onder de bbq? Goed zot! Levensgevaarlijke tip! Bij 99% van de bbq's staat dat dit absoluut niet mag!!
 • Niels Verbeemen

  3 jaar geleden
  @ Arie verwimp. Waarom bier over vuur gieten??? Hier is water toch voor uitgevonden.
 1. Mohamed Abrini: “Als transport blijft gebeuren met satanische muziek en blinddoek beantwoord ik geen vragen meer”
  Play

  Mohamed Abrini: “Als transport blijft gebeuren met satanische muziek en blinddoek beantwoord ik geen vragen meer”

  Op de eerste dag van het proces rond de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Maalbeek heeft Mohamed Abrini van zich doen spreken. De zogenaamde ‘man met het hoedje’ klaagde de manier aan waarop hij getransporteerd werd en verhief daarbij zijn stem. “Ik word naar hier gebracht met luide, satanische muziek en een blinddoek. We worden niet gerespecteerd. Als we op die manier behandeld blijven worden, beantwoord ik geen vragen meer van de voorzitter of van de jury.” Jonathan De Taye, advocaat van een andere beschuldigde, kondigde aan dat hij morgen zou vragen om het proces hierom te schorsen.