Belga
Volledig scherm
© Belga

“Laat de show, do it slow”: met deze tips barbecue je zeker veilig

Het wordt bakken en braden de komende dagen. Hoog tijd dus om ‘s avonds de barbecue aan te steken. Maar nog veel te vaak gaat het fout en lopen mensen ernstige brandwonden op tijdens het barbecueën. Uit recent onderzoek blijkt dat nog steeds vier op de tien Belgen een onveilige methode hanteren om de barbecue aan te steken. Net daarom lanceert Oscare een sensbiliseringscampagne over ‘veilig barbecueën’. Met deze tips loopt het niet meer fout.

6 reacties

 • chris vangiesbergen

  2 jaar geleden
  Wat ik mis in dit artikel is zorg dat je BBQ stabiel staat en koop een stevige liefst met vier poten .
 • ringo van der pulst

  2 jaar geleden
  Als je vuur te heet is wacht dan en als er vlammen zijn door druipend vet gebruik dan een plantenspuit.Met water dan he.
 • Kevin Buekenhoudt

  2 jaar geleden
  Als je dat allemaal leest, begin er gewoon niet aan...
 • Jeffrey Vandenbroucke

  2 jaar geleden
  Plaats de fles in de voorziene ruimte onder de bbq? Goed zot! Levensgevaarlijke tip! Bij 99% van de bbq's staat dat dit absoluut niet mag!!
 • Niels Verbeemen

  2 jaar geleden
  @ Arie verwimp. Waarom bier over vuur gieten??? Hier is water toch voor uitgevonden.
 1. Ooit was Ibrahim Ouassari (42) een straatjongen in Molenbeek. Nu is hij bestuurder bij Proximus: “In het tweede middelbaar slaagde ik nog. Daarna: alleen nog gebuisd en zonder diploma van school”
  PREMIUM
  1

  Ooit was Ibrahim Ouassari (42) een straatjon­gen in Molenbeek. Nu is hij bestuurder bij Proximus: “In het tweede middelbaar slaagde ik nog. Daarna: alleen nog gebuisd en zonder diploma van school”

  “De laatste keer dat ik geslaagd was op school, was in het tweede middelbaar. Daarna: elk jaar gebuisd, in elke richting die ik probeerde - van schilder tot kapper.” Aan het woord: Ibrahim Ouassari (42). Ooit was hij straatjongen in Molenbeek, zonder geld en zonder diploma, sinds deze week zetelt hij in de Raad van Bestuur van Proximus en noemt Google-baas Sundar Pichai hem “een van de 32 innovators die de toekomst beter maken.” Dit is zijn verhaal.
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid