Kyra Gantois (L) en Anuna De Wever (R).
Volledig scherm
Kyra Gantois (L) en Anuna De Wever (R). © Photonews

Kyra Gantois tegen verbod Vlaamse vlaggen op Pukkelpop: “Dan moeten ze ook de pridevlaggen weghalen?”

Op twitter laat klimaatactiviste Kyra Gantois intussen weten het niet eens te zijn met de beslissing van Pukkelpop om de in opspraak gekomen Vlaamse strijdvlaggen te verbieden op het festivalterrein.

 1. De Croo kondigt “gedeeltelijke lockdown" af: “Dit gaat wél over u, over uw beste vriend, uw zus of broer, uw ouders, uw oma of opa”
  Play

  De Croo kondigt “gedeelte­lij­ke lockdown" af: “Dit gaat wél over u, over uw beste vriend, uw zus of broer, uw ouders, uw oma of opa”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft in een videoboodschap de bevolking opgeroepen de nieuwe en strengere coronamaatregelen rigoureus op te volgen. "We leggen ons lot voor een stuk in elkaars handen.” Voor het eerst neemt De Croo ook de term “gedeeltelijke lockdown” in de mond. De nieuwe coronaregels zullen vanaf middernacht gelden voor heel het land, zonder verschillen tussen Vlaanderen, Wallonië en Brussel.
 2. Eigen Kweek, van fictie naar realiteit: zoon dwingt familie en kennissen om 5 jaar lang cannabis te kweken
  PREMIUM
  Gent/Evergem/Assenede

  Eigen Kweek, van fictie naar realiteit: zoon dwingt familie en kennissen om 5 jaar lang cannabis te kweken

  Het was een drukke woensdagnamiddag in de correctionele rechtbank van Gent. Maar liefst 12 beklaagden stonden terecht voor het bezitten, telen en invoeren van cannabis in en rond Gent. Spilfiguur Boy V. B. (33) uit Assenede overtuigde onder andere zijn ouders, ex-schoonouders en (ex)partners om mee in zijn drugsproject te stappen. Na intens politieonderzoek konden verschillende plantages opgerold worden. Voor Boy V.B. vorderde de procureur een gevangenisstraf van 5 jaar en een boete van 24.000 euro.