Kyra Gantois (g) et Anuna De Wever (d)
Volledig scherm
Kyra Gantois (g) et Anuna De Wever (d) © Photonews

Kyra Gantois denkt eraan nieuwe klimaatbeweging op te richten

In een emotioneel bericht op Twitter liet Kyra Gantois (20) deze week weten uit Youth For Climate te stappen, de organisatie die ze eind vorig jaar met Anuna De Wever opzette en die dit jaar uitgroeide tot een internationale milieubeweging. In ‘Generation M’ bij MNM licht Gantois haar beslissing toe en kijkt ze vooruit. Zo speelt ze met het idee om een nieuwe klimaat beweging op te richten: “Een beweging waarbij jongeren verenigd worden”, klinkt het.

249 reacties

 • Dirk Delaere

  3 jaar geleden
  Dat ze het dan bewijst! Tot nu toe geeft ze alleen maar bewezen dat ze een jaloerse puber is die niet kan omgaan met belangstelling.
 • Felix Strackx

  3 jaar geleden
  Maar meiske toch, wees niet naïef en steek uw tijd in iets nuttigs.
 • j hendrickx

  3 jaar geleden
  Waarom stopt dit niet ? Het is zinloos en storend al die marsen en optochten Het probleem is gekend al die marsen gaan niets veranderen En ook Groen zal hopelijk niet in de regering komen , dus politiek heeft het ook geen zin meer
 • MYRTHE PASS

  3 jaar geleden
  Ik kan het mij goed inbeelden, dat dominante Anuna met andermans pluimen ging lopen. Het botert met Anuna en de meerderheid van de bevolking niet.
 • Moehmena Rahous

  3 jaar geleden
  Kyra, goeie timing: terwijl Anuna op zee is, uit de persbelangstelling, snel de media-aandacht grijpen en in de spotlights gaan staan. Goeid raad : stop die CO2-onzin. Verleg de accenten naar ons milieu, ter land, zee, lucht ruimte; naar de vergroening, meer bomen, minder kap; naar de vervuiling met plastiek; naar minder vervuilende energie, zoals moderen kernenergie en waterstof in combinatie met windmolens.