Illusratiebeeld.
Volledig scherm
Illusratiebeeld. © VTM Nieuws

Kwart van leerlingen met psychische problemen vindt geen professionele hulp

Een kwart van de leerlingen zoekt geen professionele hulp wanneer ze met ernstige problemen zitten. Bijvoorbeeld als het thuis niet goed gaat, of als ze met psychische problemen worstelen. Dat blijkt uit onderzoek van de KU Leuven bij 500 leerlingen in de tweede graad, dat VTM NIEUWS kon inkijken. Er zijn verschillende redenen waarom jongeren die hulp niet vinden. En vaak willen ze die ook gewoon niet zoeken, zegt onderzoekster Isolde Buysse. De onderzoekers raden daarom scholen aan om hun leerlingen daar beter over te informeren.

19 reacties

 • stefan DEVILLE

  3 jaar geleden
  wat wilt ge, niemand kan nog iets of wilt nog iets doen, zich nog liever doodvervelen dan de handen te gebruiken !
 • Bart Cocquart

  3 jaar geleden
  De mentale welzijn op school moest vroeger toch van ijzer zijn gemaakt want het verschil tussen mijzelf en mijn eigen zoon in de schooltijd nu en toen is toch anders . Toen zat er geen rem op hoe men met klasgenoten omging , Nu zijn ze toch verdraagzamer maar blijkbaar niet gehard maar.Laat staan dat deze generatie in de werkmaatschappij terecht komt met MEER vallen dan opstaan
 • mia Vanantwerpen

  3 jaar geleden
  Wat helpt het als ze hulp vragen? De scholen en het CLB hebben schrik voor rechtszaken en schuiven de problemen door ( en op de lange baan).
 • Peter Buyck

  3 jaar geleden
  Misschien zoeken ze geen hulp omdat de kuur soms pijnlijker is dan de kwaal. Misschien zoeken ze geen hulp omdat ze zelf proberen zoeken naar een pacifistische oplossing vs 'het stigmatiseren van de ouders en hen onder maatschappelijk of sociaal toezicht te zetten' bvb omdat mama of papa zelden thuis zijn voor avondmaal...
 • Albert Jacobs

  3 jaar geleden
  Die leerlingen kennen zelf de betekenis van dit woord niet laat staan dat ze dit hebben
 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. Duikteam ontdekt 216 kilo cocaïne (straatwaarde 10 miljoen euro) onder Braziliaanse fruitsapboot in Gentse haven
  GENT

  Duikteam ontdekt 216 kilo cocaïne (straat­waar­de 10 miljoen euro) onder Braziliaan­se fruitsap­boot in Gentse haven

  In de Gentse haven is maandag een lading van 216 kilo cocaïne, goed voor een straatwaarde van meer dan 10 miljoen euro, ontdekt op een fruitsapboot uit Brazilië. Dat meldt de federale politie. Een duikteam haalde de cocaïne uit een zeekast onder de waterlijn van het schip, na een tip van de Australische federale politie. Het schip vervoerde sinaasappelsap in bulk vanuit Santos in Brazilië, naar de Gentse haven.
 1. Juridische strijd tussen België en Frankrijk wordt bitser: “Wij willen geen 46 windmolens op 10 kilometer van de kust”
  De Panne

  Juridische strijd tussen België en Frankrijk wordt bitser: “Wij willen geen 46 windmolens op 10 kilometer van de kust”

  Een Franse ontwikkelaar wil in de Noordzee bij Duinkerke 46 windmolens van 300 meter hoog bouwen. België en zeker de kustburgemeesters zijn daarmee niet akkoord. Ze binden een juridische strijd aan bij de rechtbank en dienen klacht in bij de Europese Commissie. “Het is nochtans simpel. Verhuis dat windmolenpark 5 kilometer dieper in zee en het is opgelost”, stelt minister van de Noordzee Vincent Van Quickenborne (Open Vld).