Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V). © RV/gemeente Wingene

Kwart meer zieke kinderen maakte gebruik van onderwijs aan huis

Het aantal leerlingen dat tijdens het voorbije schooljaar gebruikmaakte van tijdelijk onderwijs aan huis is met 28% gestegen tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die minister Ben Weyts (N-VA) bezorgd heeft aan Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V). “Zo wordt de achterstand die kinderen tijdens hun afwezigheid oplopen beperkt”, zegt Warnez.

0 reacties

 1. INTERVIEW. Sofie (38), de huisarts die minister Vandenbroucke ongemakkelijk op zijn stoel deed schuiven: “Ik wilde hem zeggen dat we óp zijn”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Sofie (38), de huisarts die minister Vandenbrou­c­ke ongemakke­lijk op zijn stoel deed schuiven: “Ik wilde hem zeggen dat we óp zijn”

  Een opvallend tv-moment woensdagavond in de talkshow ‘De Tafel van vier’ op Play4: de energieke huisarts Sofie Lemmens (38) uit Kontich diende minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) van antwoord: “Ik zal het toch wel weten?” zei ze, waarop de minister licht geërgerd op zijn stoel begon te schuiven. “Figuren als Vandenbroucke maken misbruik van de roeping van artsen. Hij roept op tot een misplaatste, uitgeperste vorm van loyauteit.”
 2. Vlaanderen mikt op 1.800 extra opvangplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen
  6

  Vlaanderen mikt op 1.800 extra opvang­plaat­sen voor Oekraïense vluchtelin­gen

  De Vlaamse regering neemt maatregelen om de opvangcapaciteit voor Oekraïense vluchtelingen te versterken. Het is ook de bedoeling om te komen tot een betere spreiding. De subsidieregeling voor gemeenten wordt verlengd en uitgebreid en er wordt ook extra capaciteit gezocht in service flats, assistentiewoningen, vakantieparken, jeugdverblijven en hotels. Volgens de Vlaamse ministers Bart Somers (Binnenlands Bestuur) en Matthias Diependaele (Wonen) moeten de maatregelen zorgen voor 1.800 extra plaatsen.