Volledig scherm
© Photo News

Kustburgemeesters hopen op heropening horeca en terrassen tegen paasvakantie

De kustburgemeesters hopen op de heropening van de horeca tegen de paasvakantie. Een heropening is gisteren besproken op het kustburgemeesteroverleg. Ook het starten van raamverkoop bij strandbars en heropenen van louter horecaterrassen werd besproken. De kustburgemeesters willen uiteindelijk tot een gemeenschappelijk standpunt komen en dat overmaken aan de overheid. Dat meldt burgemeester van Brugge Dirk De fauw.

28 reacties

 • Marc Paesen

  1 maand geleden
  Een derde golf volgt, en waarom niet ook een vierde, enz.. Inenten asap!!
 • Patrick Kelchtermans

  1 maand geleden
  Ik hoop dat er tegen dan weer ietsmeer kan. Ik heb nood aan wat ontspanning. Iedereen, zelfs degenen die beweren geen problemen te hebben met een lockdown tot einde zomer. Bij die groep is het frustratielevel zelfs vaak het hoogst. Ik moet zeggen dat ik stilletjes uitgewandeld ben na een jaar eropuit trekken in eigen streek met mijn thermos en boterhammekes. Aan de overbevolkte kust zal je mij niet vinden in de Paasvakantie, maar ergens in een gezellige B&B wat meer afgelegen, zie ik wel zitten.
 • Pierre Van Haute

  1 maand geleden
  Droom maar verder mensen dit houd jullie recht hoop is het woord.
 • Etienne Vanhoegaerden

  1 maand geleden
  Zo kunnen we doorgaan tot het einde der tijden. 70% ingeënt en ze gaan versoepelen 30% wordt besmet door die 70% en die daarna opnieuw omdat vaccin is uitgewerkt. Sluit dan definitief de horeca als het dat is wat men wilt. Ik in elk geval niet
 • Marc Vinck

  1 maand geleden
  alles opengooien en zien waar we uitkomen. Diegene die constant schrik hebben blijven wel thuis.
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Na een week ‘time-out’: wat mogen we morgen verwachten van Overlegcomité?
  PREMIUM

  Na een week ‘ti­me-out’: wat mogen we morgen verwachten van Overlegco­mité?

  Nog steeds gaat de coronacurve de verkeerde kant uit, toch lijken verstrengingen van de baan en nemen politici opnieuw het woord ‘versoepelingen’ in de mond. Als er één kanshebber is om morgen doorgevoerd te worden, dan is het de grotere buitenbubbel. “We moeten nu beperkt versoepelen. Al is het maar om de mensen toch iets te geven waaraan ze zich kunnen optrekken”, liet Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) al weten. Dit is wat er op tafel ligt.
 3. Politici geven hoop op vaccin voor olympiërs na “constructieve gesprekken”, maar BOIC raadt atleten aan zich op reservelijst te zetten
  Olympische Spelen
  45

  Politici geven hoop op vaccin voor olympiërs na “construc­tie­ve gesprekken”, maar BOIC raadt atleten aan zich op reserve­lijst te zetten

  De tijd dringt voor de Belgische olympiërs om een vaccin te krijgen, maar groen licht kregen ze nog steeds niet. Het BOIC onderhandelde vrijdag daarover met het kabinet van premier Alexander De Croo. “Die gesprekken waren zeer constructief”, zegt het BOIC, dat zijn atleten intussen wel aanraadt op de reservelijst te laten zetten.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten