Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

"Kunstofgrasvelden met rubberkorrels schadelijker dan gedacht”

Vooruit wil dat de Vlaamse regering werk maakt van alternatieven voor kunstgrasvelden met rubberkorrels. Uit nieuw Nederlands onderzoek blijkt immers dat die korrels schadelijker zijn dan gedacht, zegt Vlaams parlementslid Annick Lambrecht (Vooruit). Vlaanderen heeft 297 van die kunstgrasvelden, 20 procent daarvan is gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

3 reacties

 • oscar zwart

  1 jaar geleden
  de volksgezondheid prevaleert altijd boven alles.dus buiten met al die lobbyisten die nog het lef hebben dat aan iemand voor te stellen.
 • Dirk Billiet

  1 jaar geleden
  kunstgras, mooi groen en sterk en geen werk aan maar het is gewoon dode vervuilende plastiek... dan zouden zulke mensen ook hun partner kunnen vervangen door een opblaaspop, dat is ook dode plastiek.
 • sonia hendrickx

  1 jaar geleden
  En komt ook in het grondwater. Men zou alle kunstgras, kunsthagen, plastic om tussen omheiningen te vlechten enz moeten verbieden. Dat komt ooit allemaal als microdeeltjes in de natuur. Als je geen tijd hebt voor een tuin, ga dan in een appartement wonen, maar verknoei de wereld niet voor iedereen.
 1. PROMOKALENDER. Deze aanbiedingen mag je in juli niet missen als je geld wil besparen
  9

  PROMOKALEN­DER. Deze aanbiedin­gen mag je in juli niet missen als je geld wil besparen

  Het leven wordt duurder en dat merk je als je naar de supermarkt gaat. Onder meer de prijs van voeding swingt de pan uit. Voor wie wil besparen, geeft Gunther Devisch van Promojagers België voortaan elke maand een overzicht van de aanbiedingen en promoties die je die specifieke maand niet mag missen. Wist je bijvoorbeeld dat je elk jaar op 21 juli net over de grens grote kortingen kan krijgen op allerlei soorten (fris)dranken en dagdagelijkse producten? En dat je bij IKEA op een eenvoudige manier nog 10 procent extra kan scoren bovenop de solden? Een overzicht.
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Crevits en sociale partners zoeken 3.300 mensen voor zorg- en welzijnssector via kortlopende opleidingen

  Crevits en sociale partners zoeken 3.300 mensen voor zorg- en welzijns­sec­tor via kortlopen­de opleidin­gen

  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) gaat samen met de sociale partners op zoek naar 3.300 mensen om een aantal nijpende personeelstekorten in de Vlaamse welzijns- en zorgsector op te vangen. Bedoeling is om mensen die nog niet over de juiste kwalificaties beschikken via kortlopende opleidingen aan de slag te helpen, met name als verzorgende/zorgkundige, logistiek medewerker in de zorg, kinderbegeleider of opvoeder-begeleider.