Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce Vaccinatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce Vaccinatie. © Photonews, Tim Dirven

Kunnen we straks zelf kiezen waar je boosterprik haalt? “Als het te traag gaat, moet je elders kunnen gaan”

In gemeentes waar een achterstand bestaat in de boostercampagne, is het nu alle hens aan dek om de capaciteit te verhogen. “Momenteel wordt druk gewerkt om de capaciteit in een aantal centra te optimaliseren en is men ook aan het kijken of een deel van de mensen in een naburig centrum terechtkan”, zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce Vaccinatie. Er zal ook worden bekeken om wie op een Qvax-lijst staat die mogelijkheid te bieden.

82 reacties

 • Roger Vercruysse

  1 jaar geleden
  Als 62 j ben ik nu 2 weken geleden uitgenodigd om op 4 jan Booster te krijgen, 7 mndn na tweede prik en dit in Veurne. Sta verbaast dat men na 4 mndn wil Booster geven of dat 18 j al aan de beurt zijn
 • MARIA TANGHE

  1 jaar geleden
  1.000 artsen in ons land die enkel hele dagen telefoons moeten aannemen om vragen te behandelen i.v.m. Covit en het uitschrijven van attesten voor verlof en geen van hen mag een boosterprik zetten, nochtans zijn zij hier allen voor opgeleid... Maria Tanghe
 • Sean Van Damme

  1 jaar geleden
  Mss al beginnen met de mensen te laten kiezen of ze het gaan halen, en niet de 'vrije keuze' die er nu is
 • Elsje vervoort

  1 jaar geleden
  Om een CST in voege te houden moet men de virusdreiging in voege houden. En dat is iets dat 2 jaar lukt, bij drie jaar komen er twijfels en nadien wordt de weerstand groter en groter gezien een pandemie meestal na twee jaar over zijn hoogtepunt is. Afwachten dus welke weg de EU wil inslaan. Maar misschien kunnen ze ondertussen de definitie van een pandemie, de uitbreiding van de zorg en de productie van vaccins onder eigen beheer eens herbekijken.
 • John De roo

  1 jaar geleden
  Ik ben geen antivaxer maar ik ben er klaar mee. Zeker nu de maatregelen bekend zijn , de laatste strohalm cultuur en buiten(sport) afnemen gaat te ver. Dit is pure indoctrinatie. Ik ging de boosterpriks gezet hebben maar nu dus niet meer uit protest. Spijtig genoeg heb ik maar 2 middelvingers.