Natalia ondergaat een sneltest voor ‘24 Uur Live’, 15 minuten later kreeg ze het resultaat via een speciaal hiervoor ontwikkelde app. Sommigen hopen dat dit systeem misschien ook festivals in de zomer mogelijk zal maken, maar de livesector zelf gelooft er niet in.
Volledig scherm
PREMIUM
Natalia ondergaat een sneltest voor ‘24 Uur Live’, 15 minuten later kreeg ze het resultaat via een speciaal hiervoor ontwikkelde app. Sommigen hopen dat dit systeem misschien ook festivals in de zomer mogelijk zal maken, maar de livesector zelf gelooft er niet in. © Joel Hoylaerts / Photo News

Kunnen sneltesten de festivalzomer redden? “Die moét er komen, anders is de sector dood”

Kunnen sneltesten de festivalzomer redden? Als je een evenement als ‘24 Uur Live’ met 450 aanwezigen veilig kunt organiseren door iedereen aan de ingang te testen op corona, dan kan dit misschien ook wel met enkele duizenden festivalgangers? De politiek denkt van wel, de sector zelf gelooft er totaal niet in.

68 reacties

 • Bern Vermeulen

  1 maand geleden
  Beschamend, dat men durft aan festivals denken, back to basics is de toekomst die iedereen zal moeten aanvaarden, en hoe jonger de generatie hoe moeilijker dit zal zijn voor hen, wij hebben minder luxe gehad en zijn minder luxe rapper weer gewoon, maar wie altijd alles in luxe en vrijheid kon zie nu enorm af.
 • Jozef Van Vaerenbergh

  1 maand geleden
  Als zelfs de terrassen niet kunnen openen waarom zouden dan de festivals wel kunnen openen ? Die snel-tests worden in België angstvallig uit handen van de bevolking gehouden. Waar is men bang voor ? In andere eu landen zijn deze vrij te koop. Maar ja in België met zijn 4 regeringen is er altijd wel ene die het anders wil.
 • Sanders Dejong

  1 maand geleden
  Kan gemist worden als kiespijn.
 • louis meuleman

  1 maand geleden
  AUB dit jaar geen festivals anders zijn we een jaar voor niks in quarantaine geweest en zal er een derde golf uitbreken als je ziet hoe het er daar aan toe gaat
 • dretie munkies

  1 maand geleden
  Toch geen sneltesten voor zoiets ?
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt