In Polen worden de 12- tot 15-jarigen nu al gevaccineerd.
Volledig scherm
PREMIUM
In Polen worden de 12- tot 15-jarigen nu al gevaccineerd. © Getty Images

Kunnen 12- tot 15-jarigen binnenkort een coronavaccin krijgen? En is dat wel veilig?

De ministers van Volksgezondheid buigen zich morgen over de vraag of 12- tot 15-jarigen een coronavaccin kunnen krijgen. Maar is het eigenlijk wel nodig om hen in te enten, aangezien de meeste jonge tieners die besmet raken toch nauwelijks symptomen hebben? Kunnen zij niet beschermd worden door groepsimmuniteit? En wat met kinderen die nóg jonger zijn? Alle vragen beantwoord.

28 reacties

 • Alain Maes

  2 jaar geleden
  IJsland en Denemarken stoppen met deze maatregelen en laten groepsimmuniteit primeren, dus 12-16 jarigen laat jullie zeker niet vaccineren met deze experimentele prik waar bijwerkingen beetje bij beetje bekend worden
 • willy cammaerts

  2 jaar geleden
  De scholen speelden dus wel degelijk een rol in de verspreiding van het virus. Maar Weyts moest koste wat koste zijn communautaire spelletjes spelen.
 • Yolande MARIS

  2 jaar geleden
  De EU doet er alles aan om de bevolking in het gareel te houden.Niet verplicht,maar men ziet de reactie nu al van vele ouders,het is gemakkelijker om te kunnen reizen,dat is het enige wat telt.Dat ze hun kinderen onnodig laten volspuiten met een experimenteel vaccin doet er niet toe.Wat er ook misgaat niemand is verantwoordelijk, dat zegt alles.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Als kinderen corona oplopen krijgen ze dat spike-eiwit hoe dan ook, Gaston Foubert.
 • Tom Van den bergh

  2 jaar geleden
  Liefst wel vaccinatie . Anders altijd test laten doen om naar het buitenland te mogen . En vertonen bijna geen symptomen , maar mogen wel niet naar school gaan bij besmetting .