VRT/PHOTONEWS
Volledig scherm
PREMIUM
© VRT/PHOTONEWS

“Kun jij overnemen, Eddy?”: berichtje van sportanker Catherine Van Eylen als haar man en RSCA-voorzitter Wouter Vandenhaute in het nieuws is

Een op wraak beluste psychopaat: een artikel in ‘Humo’ is ronduit vernietigend voor Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute. En het brengt ook zijn vrouw, VRT-sportanker Catherine Van Eylen, in een moeilijk parket: “Wanneer in het Journaal over Vandenhaute bericht wordt, moet ze één van haar collega’s vragen om in te vallen.” “Deontologisch helemaal oké”, zegt de VRT. “Het leidt tot behoorlijk wat frictie op de redactievloer.”

51 reacties

  • Dany Nobus

    2 maanden geleden
    De deontologische code is geschonden de dag dat ze het bedrijf hielp oprichten.
  • Sofie Vanderhoogerheide

    2 maanden geleden
    Het probleem is dat haar collega’s moeten inspringen zodat zij de deontologische code kan naleven. Ik zou niet graag zo een collega hebben
  • Yves Van herrewegen

    2 maanden geleden
    Ik heb op VRT vele jaren en met plezier nauw samengewerkt met Catherie Van Eylen, reeds lang voordat zij sportanker was. Haar professionaliteit, layauteit en empatisch vermogen zijn een toonbeeld voor velen. Ik ben ervan overtuigd dat voor alle vermoedens en aantijgingen een goede verklaring zal komen. Want nogmaals, zo kennen is en mijn collega's Catherine niet.
  • Danny Govaerts

    2 maanden geleden
    Als het bestuur van deze club het perfect normaal vind dat een lid van het bestuur zo kwistig is met geld van de club, dan moet de regering maar ingrijpen waar het kan en een wet stemmen dat bij winstgevende activiteiten de club financieel moet instaan voor de veiligheid in hun stadion, en niet deze koste kunnen afwentelen op de overheid zo als dat nu gaat voor de inzet van de politie. Buiten het stadion is dat anders op openbaar domein .
  • Roeland Van de Wal

    2 maanden geleden
    Een mens moet het hen toch nageven hoe zij steeds wegkomen met dit soort zaken. en dan zijn er nog sujetten die het normaal vinden deze paktijken.Ons kent ons en de rest kan stikken.Intussen is er een'oplossing'gevonden en wordt de brave man niet-uitvoerend voorzitter.Wat is me dat toch voor komedie allemaal.
  1. Willem (10) is de jongste deelnemer aan de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen: “Maar aan de finish steek ik mijn twee armen in de lucht, zoals de echte coureurs”
    PREMIUM

    Willem (10) is de jongste deelnemer aan de Ronde van Vlaanderen voor wielertoe­ris­ten: “Maar aan de finish steek ik mijn twee armen in de lucht, zoals de echte coureurs”

    Zijn ketting is gesmeerd, de drinkbussen gevuld. Het regenjasje ligt klaar. “Ik ga helemaal nat zijn en dat vind ik niet zo leuk”, zegt Willem Vanseveren (10). Hij rijdt, als jongste van alle 15.000 deelnemers, straks de Ronde van Vlaanderen - voor wielertoeristen, uiteraard. “Ik ga wachten op de sprint en dan vlieg ik mijn papa voorbij.”
  2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
    Livios

    Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

    Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
  1. INTIEM. Patrick Lefevere: “De chirurgen zijn zeven uur bezig geweest. Toen ik wakker werd en onder het laken keek, staken er overal buizen uit m’n lijf”
    PREMIUM
    12

    INTIEM. Patrick Lefevere: “De chirurgen zijn zeven uur bezig geweest. Toen ik wakker werd en onder het laken keek, staken er overal buizen uit m’n lijf”

    Patrick Lefevere (68) is een kat met negen levens. De dood zit hem op de hielen, eigenlijk al van toen hij een kind was. Een gat in zijn longen, een mysterieuze darmkwaal en zelfs een tumor in zijn alvleesklier kregen hem niet klein: “De dokters gaven me 7 procent overlevingskans.” In dit interview praat de koersbaas eens niét over de koers, maar over zichzelf. Over zijn vrouwen, over zijn afwezigheid als vader en over zijn vrienden. Of beter: het gebrek daaraan.