Rector Luc Sels zet de deur op een kier voor Dries Van Langenhove.
Volledig scherm
Rector Luc Sels zet de deur op een kier voor Dries Van Langenhove. © Belga / Photonews

KU Leuven zet deur op een kier voor Dries Van Langenhove: "Iedereen verdient tweede kans"

De Leuvense rector Luc Sels heeft "alle begrip" voor de beslissing van de UGent om Dries Van Langenhove, de oprichter van Schild & Vrienden, te schorsen en definitief uit te sluiten. Toch wil Sels de deur van de KU Leuven niet a priori sluiten voor Van Langenhove. Door afwijkende meningen per definitie uit te sluiten, zou de universiteit zich immers buiten haar maatschappelijke rol plaatsen, legde de rector vrijdag uit in De Ochtend op Radio 1.

130 reacties

 • Hendrik Goris

  4 jaar geleden
  @André Herbots, proficiat, u denkt zelf na. Ik vraag me ook af of VRT wel kan bewijzen wie die ranzigheid gepost heeft. Zoniet kan het hen een flinke duit kosten, als er een rechtszaak van komt.
 • John walus

  4 jaar geleden
  Niet te rap van de toren blazen...eerst wachten wat de onderzoeksrechter vindt op zijn PC en dan zien of hij nog welkom is op de KUL?! De Joodse gemeenschap kan hier alvast niet om lachen en diegenen die dit een stel kinderprietpraat vinden...dan wordt het hoog tijd dat jullie het strafwetboek eens lezen. Stuur ze anders gratis en voor niets op!
 • raymond van der craen

  4 jaar geleden
  Ik denk dat zowel extreem rechts als extreem links de grootste vooruitgang zullen maken bij de eerst volgende verkiezingen als ik zo de reacties lees ivm S&V de laatste week.
 • Guido Ceuleers

  4 jaar geleden
  Johan Vercarre, in welke eeuw leeft u nog ? Links politiek zeker en bang van enkele jongeren, die wel in de fout gaan met hun geheim chat clubje, maar tenminste ook voor onze eigen Vlaamse waarden en normen opkomen.
 • anna geulen

  4 jaar geleden
  Een tweede kans kan je krijgen wanneer je bewezen hebt tot inkeer gekomen te zijn, wanneer je eerlijk afstand neemt van de wansmaak waarvoor je verantwoordelijk bent. Deze dwaas neemt geen afstand integendeel en verdient derhalve geen verdere kansen.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.