Dries Van Langenhove, rector Luc Sels van de JU Leuven en Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Dries Van Langenhove, rector Luc Sels van de JU Leuven en Zuhal Demir (N-VA). © Belga/Vertommen

KU Leuven-rector Luc Sels: "Het maakt Van Langenhove helaas nog groter gevaar voor onze democratie”

Er komen heel wat reacties op het nieuws dat Dries Van Langenhove stopt als Kamerlid in de Vlaams Belang-fractie en zich toelegt op zijn activisme en zijn mediakanaal. “Het maakt hem helaas een nog groter gevaar voor onze democratie”, tweet KU Leuven-rector Luc Sels.

107 reacties

 • Eric Beirens

  2 maanden geleden
  Spijtig dat hij de politiek verlaat. Mist nu een kans om premier te worden. 😂
 • stefaan lenaerts

  2 maanden geleden
  Dries Van langenhove heeft bedankt voor de afscheid premie en dat siert die man ! Mie Vogels:425000€ van onze sociale zekerheid !
 • vanaeken jokke

  2 maanden geleden
  Hopelijk.
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Louis momme: het gevaar van nva zit in het woord "eventueel" samenwerken. Als vb zijn stemmenkannonen buitenzet dan zal de nva nog steeds voor de sossen kiezen. Zo laag is hij al gevallen met zijn partij. Het feit dat VB niet plooitjes voor zijn dreigement zegt meer over nva dan VB: wie houdt voet bij stuk? Nva al zeker niet want hij zal met plezier "zijn" confederalisme terug in de diepvries steken in ruil voor een postje!!
 • Ronny Ooijen

  2 maanden geleden
  Rik Hofman, sinds wanneer mag een rector geen mening hebben en deze ventileren? Bent u een politicus of journalist? Nee? Dan moet u (uw eigen logica volgende) dus zwijgen en hier geen commentaar geven.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Laatste halte voor een proces? KI beslist volgende maand over de beroepen in zaak rond Schild & Vrienden
  GENT

  Laatste halte voor een proces? KI beslist volgende maand over de beroepen in zaak rond Schild & Vrienden

  De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) buigt zich over de beroepen die zijn aangetekend in het onderzoek naar Schild & Vrienden. Hamvraag is of Van Langenhove al dan niet terecht moet staan voor negationisme. Voorlopig is dat niet zo, maar enkele burgerlijke partijen zijn het daar niet mee eens. En dan is er nog een verdachte die vindt dat hij niet voor de rechtbank moet verschijnen. Op 23 februari volgt de uitspraak.