Schuld & Vrienden parodieerde in hun logo het echte Schild & Vrienden-logo, maar dan in het roze. Ook Pepe The Frog dook erin op, een populaire internetmeme die later werd geassocieerd met extreemrechts . Rechts: Dries Van Langenhove (VB) in het filmpje waarin hij de UGent-medewerker met naam en toenaam noemt.
Volledig scherm
Schuld & Vrienden parodieerde in hun logo het echte Schild & Vrienden-logo, maar dan in het roze. Ook Pepe The Frog dook erin op, een populaire internetmeme die later werd geassocieerd met extreemrechts . Rechts: Dries Van Langenhove (VB) in het filmpje waarin hij de UGent-medewerker met naam en toenaam noemt. © twitter

Kritisch twitteraccount Schuld & Vrienden offline, initiatiefnemer krijgt doodsbedreigingen

‘Schuld & Vrienden’, een twitteraccount dat kritisch bericht over het extreemrechtse ‘Schild & Vrienden’ van Dries Van Langenhove, bestaat niet meer. Initiatiefnemer S.V., een medewerker van de UGent, heeft de pagina verwijderd en krijgt doodsbedreigingen. Van Langenhove noemt de medewerker met naam en toenaam en deelt zijn herkenbare foto op Twitter.

60 reacties

 • Xavier Lemeire

  2 maanden geleden
  Ook hier is de inderdaad de vrijheid van meningsuiting niet recepecteerd.
 • Otto-Jan Rongewaard

  4 jaar geleden
  Vrijheid van meningsuiting blijkt alleen geldig voor Schild en Vrienden.
 • ivan de ridder

  4 jaar geleden
  Schending van privacy is strafbaar, dien dan klacht in. Zelf rechter spelen en doodsbedreigingen uiten zijn niet goed te spreken, en evenzeer strafbaar. Blij dat hier geen vrij wapenbezit is als in de US want er zitten precies veel schietgrage zotten in België.
 • Diane Bernaerts

  4 jaar geleden
  Die DrieSS wordt nog de nagel aan de doodskist van Vlaams Belang! Die steekt het VB op zijn eentje nog vér langs rechts voorbij! Zelfs "gewone" Facebookgebruikers, waaronder ikzelf en een aantal vrienden van mij, hebben al doodsbedreigingen gekregen uit S&V-hoek, enkel omdat we kritisch waren voor Dries of omdat iemand dat verhaal over die ijsjesverkoper kon weerleggen.
 • Tom Vandersteegen

  4 jaar geleden
  Cassius ook beter lezen oen... Doodsbedreigingen zijn ok of wat?
 1. WEERBERICHT. Opnieuw grijs, koud, maar wel droog weer, kans op lichte sneeuw in de Ardennen

  WEERBE­RICHT. Opnieuw grijs, koud, maar wel droog weer, kans op lichte sneeuw in de Ardennen

  De onstabiliteit in onze atmosfeer was van korte duur. Al vertaalt dat zich niet in een stralende zon. Want er zit veel vocht gevangen in de onderste luchtlagen, wat leidt tot heel wat lage wolken. Daarnaast voert een noordelijke stroming polaire lucht aan naar ons land. Hierdoor daalt de temperatuur opnieuw naar enkele graden boven het vriespunt. Ten zuiden van Samber en Maas is het opletten voor gladheid (CODE GEEL tot 12u).
 2. Ons land stuurt 230 legervoertuigen naar Oekraïne die ongeschikt en te gevaarlijk worden geacht voor Belgische militairen
  PREMIUM
  185

  Ons land stuurt 230 legervoer­tui­gen naar Oekraïne die ongeschikt en te gevaarlijk worden geacht voor Belgische militairen

  Ons land gaat met spoed militair materieel zoals legervoertuigen, geweren, afweergeschut en kogels naar Oekraïne sturen. Dat kwam VTM NIEUWS te weten. Een opvallende schenking zijn de in totaal 80 IVECO LMV Lynx-voertuigen en de 150 VOLVO-trucks die Defensie aan het uitfaseren is vanwege mankementen, maar dus wel goed genoeg blijken voor het slagveld in Oekraïne.