Federaal parlementslid Kristof Calvo (Ecolo-Groen).
Volledig scherm
Federaal parlementslid Kristof Calvo (Ecolo-Groen). © Photo News

Kristof Calvo: “Er is een plafond nodig voor politieke propaganda op sociale media”

“Er moet een plafond komen voor politieke advertenties op sociale media.” Dat heeft federaal parlementslid Kristof Calvo (Groen-Ecolo) gezegd in ‘De Ochtend’ op Radio 1. “De Vlaamse politici zijn de grootste politieke sponsors van Facebook in Europa”, klinkt het. 

130 reacties

 • Bart Vermeulen

  2 maanden geleden
  Zoek eerder hoe je andere partijen verder kunt uitsluiten of omzeilen... Ipv je daar mee bezig te houden, veel effect zal dat niet hebben!
 • Daniel Van Buggenhout

  2 maanden geleden
  En er is een filter nodig op sociale media kanalen om onzin zoals hij die uitkraamt tegen te houden !
 • Benny Deridder

  2 maanden geleden
  Weet je wat Calvo ? Verminder de dotaties aan de partijen, kunnen ze ook minder uitgeven aan oa sociale media. Logisch toch? Of word je gedreven door jaloezie ?
 • Jos Brems

  2 maanden geleden
  Misschien wil hij N-VA ook in het cordon sanitaire stoppen. Het cordon sanitaire is immers een uitvinding van de groenen, en de overige mini partijtjes doen er gretig aan mee, om zo hun postjes te beschermen.
 • Erwin Schauvliege

  2 maanden geleden
  ... zegt de man die door zijn eigen partijvoorzitster opzij is gezet. Het is normaal dat 'Groen' de publieke opinie wil vermijden. Het gevoel dat er bij de meeste mensen schuilt mag niet openbaar gemaakt worden. Alles achter de schermen is hun logo. De partij die 'verbindt' maar die regelmatig andere partijen schoffeert. En zoals gezegd, zelfs hun eigen mensen ...