De 11-jarige Kristina.
Volledig scherm
De 11-jarige Kristina. © VTM Nieuws

Kristina (11) 'viert' kerst in terugkeerhuis: "Schandalig dat haar gezin net nu uit hun huis wordt gezet"

De 11-jarige Kristina, een Armeens meisje dat in het zesde studiejaar in Eeklo zit, brengt noodgedwongen samen met haar familie de kerstdagen door in een terugkeerhuis in Wallonië. Ze werd vorige week samen met haar ouders, broer en zus opgepakt om ze het land uit te zetten. De leraar van het meisje is verbijsterd dat het gezin, dat al negen jaar in ons land woont, uitgerekend nu uit hun omgeving wordt gerukt.

215 reacties

 • Freddy Schauvaerts

  3 jaar geleden
  triest maar waar overal wordt met twee maten en gewichten gemeten Franken echt gij zei ne mens blijf mens streng en doortastent maar is dit nodig lijkt op ontworteling maar als pa en ma schuldig zijn alle respect voor u en bij al wat jij doet
 • Chris Devlaeminck

  3 jaar geleden
  Gerda Mattens, probeer eens in te zien wie er verdient aan dat steeds opnieuw procederen. Het wordt zelfs netjes verdeeld onder de advocatenbureaus. Pro deo advocaten, allemaal betaalt door de samenleving. Na 9 jaar zijn ze dan uitgeprocedeerd en is zo'n kind letterlijk het kind van de rekening. De advocatuur heeft er goed aan verdiend en nu mag het terug naar land van herkomst samen met de ouders. Triestig!
 • Gerda Mattens

  3 jaar geleden
  Het is de schuld van IBZ , Roosemont en zijn falende Staatssecretaris Francken. Nog nooit zoveel ellende gezien sinds dat NVA de macht greep, zijn wij er beter van Neen de rijken wel, en de dupe is alweer een kind.
 • Chris Devlaeminck

  3 jaar geleden
  Wat er schandalig is? Dat er negen jaar geprocedeerd wordt op kosten van de samenleving. Een asielprocedure zou maximum maar 1 jaar mogen duren. Maar de advocatuur, die daar nu dik aan verdiend, zou op hun achterste poten gaan staan.
 • Christian Demeester

  3 jaar geleden
  Jammer voor het kind, maar de echte schuldigen hieraan zijn de ouders. Ze moesten maar de wet toepassen.
 1. Raymond van het Groenewoud: "Mijn eerste kerst alleen. Ik ben benieuwd"
  PREMIUM

  Raymond van het Groenewoud: "Mijn eerste kerst alleen. Ik ben benieuwd"

  Het wordt een ongewone kerst voor Raymond van het Groenewoud (67). Geen feesten. Geen familie. Zelfs geen vrouw. Morgen stapt hij op het vliegtuig naar Tanger - een tijdje wég van de 'Liefde', het thema dat deze dagen z'n leven zo troebleert. Pas als de laatste kalkoen van het menu verdwenen is en het vuurwerk is uitgeknald, komt hij terug. "Of ik kan leven zonder vrouw? Dat zal nog aangetoond moeten worden."
 1. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht

 2. Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen
  Play

  Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen