Kristien Hemmerechts: "Er waren Vlamingen die de Duitsers te laks vonden."
Volledig scherm
PREMIUM
Kristien Hemmerechts: "Er waren Vlamingen die de Duitsers te laks vonden." © Bart Van der Moeren

Kristien Hemmerechts wil taboe op collaboratie doorbreken: “Vlaamse SS'ers waren de ergste”

De vader van Hein en Toon Van den Brempt was SS’er, hun moeder de secretaresse van het hoofd van de Belgische SS. Schrijfster Kristien Hemmerechts heeft, met de broers, hun familiegeschiedenis ontrafeld om zo het taboe op collaboratie te doorbreken.

29 reacties

 • stefan crama

  2 jaar geleden
  Tijdens "de afspraak" vroeg Kristien of IS gelijk was aan de SS. Andere tijden en vooral andere situaties die nooit te vergelijken zijn.Beiden zijn verachtelijk maar de IS aanhangers hebben bijlange niet de excuses die sommige oost fronters hadden.Bij IS gaat het over personen , dikwijls met criminele achtergrond , die kansen in het leven kregen en deze niet benut hebben.
 • Tisomzeep

  2 jaar geleden
  Trouwens mevrouw deze strijders werden bijna verplicht om te gaan vechten door de schoolmeesters en de pastoors uw linkse meute
 • Leo Duym

  2 jaar geleden
  Kristien Hemmerechts, is dat niet de vrouw die zei dat Horion, een veelvoudige moordenaar, waaronder een kind, gerust een tas koffie bij haar zou mogen drinken nadat hij zijn straf heeft uitgezeten? En is dat niet de vrouw die, naar eigen zeggen, in Antwerpen niet op de trein stapte omdat ze Annemans had zien opstappen en niet met zo’n man naar Brussel wilde sporen?
 • Luc Van Hauwermeiren

  2 jaar geleden
  Chris Wauters als dat zo is zoals u beweerd over zwarte families ,dan geld dat zeker voor het vorstenhuis.
 • Luc de Wolf

  2 jaar geleden
  Niet veralgemenen aub. U volgt het doen en laten van één familie tijdens WOII en beschuldigd een gans volk. Dat kan dus niet hé
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 2. Al meer dan 9.000 mobiele toestellen besmet door gevaarlijk virus via phishingberichten in naam van bpost
  Play
  50

  Al meer dan 9.000 mobiele toestellen besmet door gevaarlijk virus via phishingbe­rich­ten in naam van bpost

  Een nieuwe golf frauduleuze sms’en in naam van bpost doet sinds eind vorige week de ronde. Oplichters doen zich voor als bpost om mensen geld en/of gegevens af te troggelen. Meer dan 9.000 mensen lieten zich vangen door de phishingpoging, klikten door en downloadden de voorgestelde applicatie. Hun toestel is besmet met een gevaarlijk virus dat veel schade aanricht en dat zich bovendien snel verspreidt naar de telefooncontacten van het slachtoffer.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas