Europees parlementslid Kris Peeters (CD&V).
Volledig scherm
Europees parlementslid Kris Peeters (CD&V). © BELGA

Kris Peeters (CD&V) waarschuwt voor vervroegde verkiezingen: "Hoop dat deze formule lukt, want er is geen alternatief meer”

CD&V-kopstuk Kris Peeters denkt dat de poging om een regering op de been te brengen van liberalen, socialisten, groenen en zijn eigen partij de laatste is die nieuwe verkiezingen kan afwenden. Dat zei hij vanmorgen in ‘De Ochtend’ op Radio 1. "Ik hoop dat het lukt, want er is geen alternatief meer, denk ik."

  1. Koning stelt Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS) aan als coformateurs

    Koning stelt Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS) aan als coforma­teurs

    Vivaldi leeft nog. Preformateurs Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) zijn het eens over een aantal punten die de volgende regering sowieso zal aanpakken én MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft daarover zijn goedkeuring gegeven, waardoor de onderhandelingen kunnen worden voortgezet. De koning heeft vanavond Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS) aangesteld als coformateurs. Lees hier alle ontwikkelingen van vandaag terug.
  2. Vanaf maandag opnieuw treinverkeer op verschillende Waalse spoorverbindingen die beschadigd raakten door noodweer

    Vanaf maandag opnieuw treinver­keer op verschil­len­de Waalse spoorver­bin­din­gen die beschadigd raakten door noodweer

    Verschillende spoorlijnen die in Wallonië beschadigd raakten door de overstromingen, worden vanaf maandag weer in gebruik genomen. Dat melden spoormaatschappij NMBS en netbeheerder Infrabel donderdag. De verbinding tussen Gembloux (Gembloers) en Ottignies, die opnieuw beschadigd raakte door het noodweer van afgelopen weekend, zal wel pas op 30 augustus weer in dienst worden genomen.