Europees parlementslid Kris Peeters (CD&V).
Volledig scherm
Europees parlementslid Kris Peeters (CD&V). © BELGA

Kris Peeters (CD&V) waarschuwt voor vervroegde verkiezingen: "Hoop dat deze formule lukt, want er is geen alternatief meer”

CD&V-kopstuk Kris Peeters denkt dat de poging om een regering op de been te brengen van liberalen, socialisten, groenen en zijn eigen partij de laatste is die nieuwe verkiezingen kan afwenden. Dat zei hij vanmorgen in ‘De Ochtend’ op Radio 1. "Ik hoop dat het lukt, want er is geen alternatief meer, denk ik."

 1. Biostatisticus Geert Molenberghs: “Alle contacten stoppen, behalve wat strikt noodzakelijk is”

  Biostatis­ti­cus Geert Molen­berghs: “Alle contacten stoppen, behalve wat strikt noodzake­lijk is”

  Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven) denkt dat de resultaten van de eerste set maatregelen die genomen werd door premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) nu ongeveer te zien zullen zijn in de cijfers. De nieuwe maatregelen, die vandaag ingaan, zullen binnen een week tot een tiental dagen resultaat geven, verwacht Molenberghs. “Heel veel mensen beseffen intussen dat de situatie ernstig is, en zijn al voorzichtiger geworden. We hopen dus dat de twee pakketten maatregelen gecombineerd binnen een week tot ten laatste tien dagen tot een behoorlijk resultaat zullen leiden”, vertelt hij bij HLN LIVE.
 2. Hoe een burenruzie eindigde met een lijk op de oprit: “Als hij daar niet blijven staan was, zat ik hier nu niet”
  PREMIUM

  Hoe een burenruzie eindigde met een lijk op de oprit: “Als hij daar niet blijven staan was, zat ik hier nu niet”

  “Het is een beetje mijn schuld geweest.” De verdoemde verhuis naar Kortenaken, bedoelde Roger Putseys. Niet de dood van zijn buurman Luc Dams. Daarover zal nog gepleit worden. Zeer fel zelfs. Aanklager Ben Pieters liet gisteren al verstaan dat het voor hem niet om doodslag maar om moord gaat. Jan Swennen, advocaat van Putseys, liet in zijn akte van verdediging vallen dat zijn cliënt zich moest verweren tegen een aanval van het slachtoffer.