Sam Van Rooy begroet Filip Dewinter in het Vlaams Parlement.
Volledig scherm
Sam Van Rooy begroet Filip Dewinter in het Vlaams Parlement. © Photo News

Krijgt Vlaams Belang centrale plaats in het Vlaams Parlement?

De kans bestaat dat het Vlaams Belang een plek krijgt in het midden van het Vlaams Parlement. Tot nog toe zat de partij altijd helemaal rechts in het Vlaamse halfrond. Maar omdat N-VA niet onverdeeld gelukkig is met de huidige plaatsverdeling worden vier alternatieve scenario's onderzocht. In verschillende van die scenario's krijgt de Vlaams Belang-fractie een plek in het middenblok van het parlement. Bedoeling is dat de knoop op 15 juli wordt doorgehakt. 

22 reacties

 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  OMG! We zitten nog in de middeleeuwen dat overbetaalde politici gaan kibbelen waar ze mogen zitten om hun tijd slapend door te brengen tot ze hun uittredingsvergoeding mogen opstrijken..zelfs in parlementen is gelijkheid nog niet eens doorgedrongen.Achterhaalde hiërarchie en dat in een democratie, alléz schijn-democratie zoals weer eens blijkt.
 • Marc Camp

  2 jaar geleden
  Als het VB zo goed is voor de vlaming, Gino, waarom hebben ze dan alles meegestemd tegen de vlaming? Energie verhoging, hebben ze meegestemd, leeftijd verhoging, ja zelfs in de tijd met Turteltax hebben ze ook meegestemd tegen het volk in. Dit in alle stilte om dan nadien met de verkiezing 180° hunne kazak te keren!
 • Marcel Garitte

  2 jaar geleden
  Is er nog plaats in de kelder? Waar houden die mensen zich eigenlijk mee bezig. Doet me denken aan het kleuteronderwijs, als je braaf bent mag je vooraan zitten... arm Vlaanderen.
 • Conny Van den Bosch

  2 jaar geleden
  Bernd Vaes, je verwijt de kiezers van het Vlaams Belang van alles en nog wat maar lees nog eens jouw commentaren sinds de verkiezingen, echt triestig, je maakt je zelf schuldig aan dingen waarvan je het VB beschuldigt.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Er is niet zo veel verschil meer tussen het sociaal programma van de pvda en het VB. Die kunnen dus toch naast elkaar zitten. Samen aan de kant van de verstotenen. Dat zal ze leren, opkomen voor het gewoon volk.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel