Pierre Van Damme
Volledig scherm
Pierre Van Damme © VTM NIEUWS

“Krijg ik een tweede prik van een ander merk als ik al AstraZeneca kreeg?” - Van Damme beantwoordt de meest gestelde vragen

Nu het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA een link ziet tussen het gebruik van het AstraZeneca-vaccin en de zeer zeldzame bijwerking waarbij bloedstolsels optreden in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes, wordt het vaccin in ons land voorlopig niet meer toegediend aan mensen jonger dan 56.  Epidemioloog Pierre Van Damme beantwoordt de meest voorkomende vragen.

5 reacties

 • Lisa Carpentier

  2 weken geleden
  Als men bij een eerste inspuiting geen problemen heeft gehad, dan zal men dat bij een tweede ook niet hebben.
 • Spike Björk

  2 weken geleden
  In het journaal vroeg Freek of Van Damme recht in zijn ogen kon kijken en zeggen of dat vaccin veilig is. Zijn ogen draaiden naar links en hij werd rood, dat wilt zeggen dat hij liegt. Als het niet veilig is voor jongeren zou het nog minder veilig moeten zijn voor oudere mensen maar blijkbaar mogen oudere sterven ze zijn toch maar een kost. Er is iets mis met dat vaccin en ik moet het niet hebben, ik heb nog liever geen.
 • Jean-Paul Van der Borght

  2 weken geleden
  hij verklaart dat het vaccin veilig is waarom dan al die heisa, ik en vele anderen hebben hun buik vol van al die experten die geen enkele verantwoording nemen, enkel maar vrijblijvend advies geven zodat ze niets kunnen misdoen
 • Léon-Bernard Giot

  2 weken geleden
  En nu graag statistieken over het verlies aan koopkracht tijdens de laatste 40 jaar. . . en het de stijging van de werklozen en vooral graag het aantal mensen dat betaald wordt door de ziekenkassen . . . zonder te hoeven werken . . . en als er plaats is ook de stijging van de prijzen der consumptiegoederen : onze kippen leggen nog altijd 1 ei per dag , net zoals 1000 jaar geleden . . . en water ( gratis in de natuur ) zou amper iets mogen kosten . . .
 • Carin Desmet

  2 weken geleden
  Nochtans zijn er al veel jongeren gevaccineerd en niks met gezondheidszorg te maken hebben... Hoe verklaart men dat ?
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt