Faceland, de cosmetische kliniek op de Mechelsesteenweg in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Faceland, de cosmetische kliniek op de Mechelsesteenweg in Antwerpen. © Tessa Kraan

Kraaienpootjes wegwerken, neuslift en lipfillers bij Faceland, de supermarkt van de plastische chirurgie: hoe veilig is dat?

De cosmetische keten Faceland wordt ook in ons land populairder, met filialen in Antwerpen, Gent, Brussel en binnenkort ook Brugge. Kraaienpootjes wegwerken kan er voor een luttele 80 euro, voor een neuslift betaal je slechts 65 euro, lipfillers kosten er 140 euro. Beauty voor een prikje, maar is dat allemaal wel veilig? “Tot hiertoe mag eigenlijk elke arts een spuit ter hand nemen en daar zijn ding mee doen, hoewel enkel erkende plastisch chirurgen en dermatologen in hun opleiding hebben geleerd om cosmetische injecties uit te voeren.”

26 reacties

 • Kevin Eyselbergs

  1 maand geleden
  Langs de ene kant campagnes a volonte met thema's over kunnen zijn wie je bent, je bent mooi zoals je bent, accepteer elkaar zoals men is... En langs de andere kant duiken er nu de Aldi's van de cosmetische chirurgie op waar je aan "bodemprijzen" aan je lijf kan laten sleutelen. Een mens is toch een raar wezen.
 • Renilde Vanderschelden

  1 maand geleden
  Iedereen doet wat men wil Als je je beter voelt met plastische chirurgie Of niet elk beslist over zijn eigen leven
 • yvette van grasdorf

  1 maand geleden
  Zou het niet durven Ook ooglid operatie Indien nodig ga bij een erkende specialist En anders laat ge dat zou het niet durven
 • Denise Grijsen

  1 maand geleden
  Niemand bepaald voor een ander, bepalen doe je voor jezelf!
 • Erwin Felix

  1 maand geleden
  Deze mensen zijn nooit gelukkig over hun uiterlijk. 100% perfectie bestaat niet. Het innerlijke is voor mij belangrijker dan de schone schijn van plastische manipulatie. De tijd kun je niet stoppen. Hoe dan ook ouder worden moet je aanvaarden, en spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste plastische strakgetrokken huid van het land, neen daar bedank ik voor!
 1. LIVE. Van Quickenborne: "Politie tweemaal onder vuur genomen tijdens huiszoeking", hoofdverdachten stonden op terroristenlijst
  Play
  MERKSEM

  LIVE. Van Quickenbor­ne: "Politie tweemaal onder vuur genomen tijdens huiszoe­king", hoofdver­dach­ten stonden op terroris­ten­lijst

  Bij een geplande huiszoeking in de Molenlei in Merksem is gisterenochtend Yannick V. (36) doodgeschoten. Hij maakte deel uit van een onderzoek naar vermeend rechts-extremisme en illegale wapenhandel. Bij hem thuis werden meer dan honderd wapens gevonden. Mogelijk was een bende een terreuraanslag aan het voorbereiden, maar een specifiek doel of tijdstip was er (nog) niet.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. Overleg achter de schermen, maar nog geen ministers aan tafel: morgen erop of eronder voor regering-Jambon

  Overleg achter de schermen, maar nog geen ministers aan tafel: morgen erop of eronder voor regering-Jam­bon

  De Vlaamse regering blijft vanavond achter de schermen voortwerken aan een akkoord over de begroting en een compromis over het groeipakket. Een doorbraak of akkoord lijkt niet voor meteen. Er is druk overleg geweest in werkgroepen en er waren volop telefonische contacten, maar de ministers hebben nog niet opnieuw samen aan tafel gezeten. Het ziet ernaar uit dat het morgen erop of eronder wordt voor de regering-Jambon.