Volledig scherm
© Photo News

Kostprijs van leeflonen voor vluchtelingen op 6 jaar verviervoudigd

De federale overheid heeft in 2018 een recordbedrag van 260 miljoen euro uitbetaald aan leeflonen voor vluchtelingen. In 2013 was dat nog 69 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-kamerlid Barbara Pas naar buiten brengt na een parlementaire vraag aan minister voor Maatschappelijke Integratie, Denis Ducarme (MR).

 1. Jagers worden jonger en vrouwelijker: “Oude papzak die vanop stoeltje het bos leegschiet, dat beeld klopt niet meer”
  PREMIUM

  Jagers worden jonger en vrouwelij­ker: “Oude papzak die vanop stoeltje het bos leegschiet, dat beeld klopt niet meer”

  Hij: 26 jaar en onderwijzer in een Freinetschool. Zij: drie maanden zwanger en ex-vegetariër. Niet meteen de typische profielen als je aan jagers denkt. En toch trekken zowel Jasper als Sophie dit weekend veld en bos in om een fazant of een everzwijn te schieten. “De jacht biedt een antwoord op tal van maatschappelijke vragen: gezond eten, natuurbeheer, dierenwelzijn.”
 2. OVERZICHT. Coronacijfers blijven dramatisch: gisteren net geen 500 mensen opgenomen in ziekenhuizen, maandag meer dan 12.500 besmettingen

  OVERZICHT. Coronacij­fers blijven dramatisch: gisteren net geen 500 mensen opgenomen in ziekenhui­zen, maandag meer dan 12.500 besmettin­gen

  Afgelopen maandag is bij 12.730 mensen in ons land het coronavirus vastgesteld, waarmee het gemiddeld aantal besmettingen verder door blijft stijgen en nu voor het eerst boven de 10.000 uitkomt. Ook in de ziekenhuizen blijft het de slechte kant op gaan, met gisteren 496 nieuwe opnames in een dag tijd. Het is van de piek in de eerste golf begin april geleden dat dat er nog zo veel waren.