De kerncentrale van Tihange
Volledig scherm
De kerncentrale van Tihange © © Bart Leye

"Kosten van kernuitstap onderschat: tekort van 20 miljard euro"

Het budget dat ons land heeft voorzien voor de kernuitstap in 2025 is onvoldoende, waarschuwt Ecolo-Europarlementslid Jean-Marc Nollet zaterdag in Le Soir. "Er zal tussen 20,5 en 21,9 miljard euro tekort zijn door een duidelijke onderschatting van de kosten van afvalbeheer en opslag", waarschuwt hij in Le Soir.

40 reacties

 • maxim vanderveken

  5 jaar geleden
  Wat dachten jullie dan, de echte kost van die troep moet nog beginnen aangezien een deel van dat radioactief afval tot 100000 jaar radioactief blijft en voor altijd bewaard en opgeslagen moet worden?Propere energie zeggen ze dan hahaha. Om dan nog maar te zwijgen over een mogelijke kernramp want het is maar een kwestie van tijd en die komt er.
 • Dirk Brusselaers

  5 jaar geleden
  Ik dacht dat de kosten voor de ontmanteling voor de uitbaters waren. Of is hier door vorige regeringen ook weer een "shady deal" gemaakt zodat àlle lasten voor de gemeenschap zijn. Jarenlang schandalige winsten gemaakt en dan ineens de zwaarste last op de gemeenschap afwentelen. Van kolonisatie gesproken. Was al dat wheelen en dealen niet tot stand gekomen tijdens het regnum van een befaamd Gents VLDkopstuk dat nu zijn broek slijt in het Europaradijs.
 • willy goelen

  5 jaar geleden
  De uitstap zal moeten betaald worden door diegenen die altijd goedkopen stroom gekregen hebben NML de bedrijven en diegenen die altijd de lef niet hadden om de uitstap voor te bereiden en maar rond te strooien met goedkopen stroom , nml de politiekers elke maand -1000 € maal 20000 graaiers dat alleen is al 20000000 pen maand .
 • Emi Hergersberg

  5 jaar geleden
  Goede beslissing. Op de uitstapkosten wordt een cijfer geplakt maar risico’s, gezondheid en afvalverwerking die worden door een maffia gewetenslozen onder de mat geveegd.
 • Carl Op de Beeck

  5 jaar geleden
  Nu is Nva opeens voor de uitstap. Rare partij.