Jules V.
Volledig scherm
Jules V. © DR

Kortrijks ziekenhuis: "Gedwongen opname Jules V. was niet aan de orde”

Het AZ Groeninghe ziekenhuis in Kortrijk reageert op de beschuldigingen dat Jules V. enkele weken geleden niet de juiste behandeling zou hebben gekregen. De jongen waarnaar donderdag een klopjacht is gehouden rondom Kortrijk, zou door het ziekenhuis “wandelen zijn gestuurd”. Zo beweerden de ouders van Jules donderdag.

25 reacties

 • Harry De Sutter

  2 maanden geleden
  Straks maken ze er nog een heilige van. Verleden jaar programma ' Hunted ' gezien op Nederlandse T.V. over hoe men onder de radar kan blijven van de veiligheidsdiensten; ik raad Belgische veiligheidsdiensten aan te kijken of heeft het misschien te maken met ' durf ' ?? Ik kan er met mijn verstand niet bij dat iemand zich een hele dag verstopt voor hen. Boetes geven veel gemakkelijker en brengen de staatskas iets op. Zwartepiet wordt nogal gemakkelijk doorgespeeld (opname ziekenhuis).
 • Lenne Harding

  2 maanden geleden
  Heel herkenbaar, welke ouder gaat voor zijn plezier naar de psychiatrie voor hulp. Als je na het gesprek te horen krijgt dat een opname niet mogelijk is (geen plaats, niet het juiste personeel,...) sta je als ouder letterlijk in de kou. Waar moet je dan naartoe?
 • Eric Servaes

  2 maanden geleden
  Al goed dat er strenge criteria en procedures bestaan om iemand te laten opnemen. In het verleden werd maar al te gemakkelijk iemand ‘gek’ verklaard om hel weg te stoppen zodat hij geen last meer is voor de familie.
 • Louise janssens

  2 maanden geleden
  Geef die jongen de nodige verzorging, maar zeker niet in en cel stoppen.
 • Marion Lou

  2 maanden geleden
  En wat met de blunders van de politie. Hij heeft 2x uit mazen van de politie kunnen glippen,niettegende het grote machtsvertoon.En een jongen van 15jaar herkende hem in Avelgem. Hij is de held van de dag geweest, niet de politie.
 1. INTERVIEW. Biostatisticus Tom Wenseleers: “Omikron kan tot volledig nieuwe pandemie leiden”
  PREMIUM
  61

  INTERVIEW. Biostatis­ti­cus Tom Wenseleers: “Omikron kan tot volledig nieuwe pandemie leiden”

  “Uiterst zorgwekkend” noemt biostatisticus Tom Wenseleers (KU Leuven) de nieuwe coronavariant die vorige week opdook in Zuid-Afrika. “De eerste vaststellingen doen vermoeden dat omikron een stevig voordeel heeft tegenover delta”, zegt hij. “En dat lijkt niet gekoppeld te zijn aan een hogere besmettelijkheid, maar wel aan een vermogen om ons immuunsysteem en de vaccins te verschalken. Dat zou tot een volledig nieuwe pandemie kunnen leiden.”
 2. Zachte maar grijze en regenachtige dag, daarna opnieuw kouder
  Weernieuws

  Zachte maar grijze en regenachti­ge dag, daarna opnieuw kouder

  We krijgen dinsdag een grijze en regenachtige dag, met maxima die schommelen tussen 5 en 11 graden. Dat meldt het KMI. In de Ardennen moet men rekening houden met slechte zichtbaarheden boven het smeltende sneeuwdek. De wind waait matig tot vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee uit westelijke richtingen. De rukwinden kunnen oplopen tot 60 km per uur. Ook woensdag begint nog eerder zacht, daarna wordt het kouder.