BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Kortgeding aangespannen om CovidScan-toepassing op te schorten

Bij de Brusselse rechtbank van eerste aanleg is een kortgeding aangespannen over de CovidScan-app, de app die het mogelijk maakt om Covid-certificaten digitaal te lezen en zo hun geldigheid na te gaan. Dat schrijft Le Soir. Doel van de actie is om het gebruik van de scanapplicatie op te schorten.

34 reacties

 • An Peeters

  1 maand geleden
  Ik heb hier toch ook vragen bij. Wat met het recht op privacy ? Heeft een ober zomaar recht om een deel van mijn medische gegevens (vaccins zijn daar een deel van) te vragen ? Bovendien ben je ook na vaccinatie nog een mogelijke besmettingsbron voor anderen. Misschien wel minder, maar je bent niet steriel, zoals velen lijken te denken.
 • Jan De Schutter

  1 maand geleden
  Wat heb je te verbergen? Ik niks!
 • Robert Vandepaer

  1 maand geleden
  Er zijn hier blijkbaar veel mensen die denken dat ze viroloog of arts zijn
 • DAVE VAN GINNEKEN

  1 maand geleden
  Marianne, dat weet ik. Maar mijn vraag is welk recht heeft die burger om te vragen om mijn identiteitskaart te mogen zien.
 • Steven Nevets

  1 maand geleden
  Dank aan deze advocaten. Er is teveel machtsverschuiving.
 1. OVERZICHT. Maandag dagrecord aantal besmettingen dit jaar, ook hospitalisaties stijgen met meer dan 50 procent

  OVERZICHT. Maandag dagrecord aantal besmettin­gen dit jaar, ook hospitali­sa­ties stijgen met meer dan 50 procent

  We zitten in de vierde golf en alle coronacijfers blijven dan ook in negatieve zin evolueren. Dat blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames stijgt met 53 procent. Voor afgelopen maandag zijn er voorlopig zelfs al bijna 6.500 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een dagrecord dit jaar. Het definitieve cijfer kennen we morgen pas.