Vluchtelingen schuiven aan in Klein Kasteeltje/Nicole de Moor (CD&V)
Volledig scherm
Vluchtelingen schuiven aan in Klein Kasteeltje/Nicole de Moor (CD&V) © BELGA

Kortere aanwervingsprocedures bij asieldiensten: van 6 naar 2 maanden

Om asieldossiers sneller te kunnen behandelen, komen er vanaf juli snellere aanwervingsprocedures bij de Belgische asieldiensten. Vandaag kan het tot zes maanden duren na de eerste aanmelding bij Selor alvorens iemand aan de slag kan gaan en dat is niet houdbaar, zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V), wier plannen daarvoor vrijdag groen licht kregen van de ministerraad.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. RECONSTRUCTIE. Hoe belandde CD&V bij Nicole De Moor? “Als Nathalie Muylle de post had gewild, dan was zij staatssecretaris geworden”
  PREMIUM
  Politiek

  RECONSTRUC­TIE. Hoe belandde CD&V bij Nicole De Moor? “Als Nathalie Muylle de post had gewild, dan was zij staatsse­cre­ta­ris geworden”

  Uit het niets leek cd&v-voorzitter Sammy Mahdi zijn eigen kabinetschef Nicole de Moor tot staatssecretaris te lanceren. Haar naam spookt nochtans al weken door zijn hoofd. Pas als een Kamerlid de kelk aan zich voorbij laat gaan, is de baan vrij voor de Moor naar de voorgrond te treden. Tot grote ontgoocheling van enkele parlementsleden.