Beelden van het afscheidsfeestje in de kazerne van Tielen.
Volledig scherm
PREMIUM
Beelden van het afscheidsfeestje in de kazerne van Tielen. © VTM

“Korpsleiding wist wél van feestje met stripster: betrokken militairen kregen al straftraining”

“Het lokale commando in de kazerne van Tielen was op de hoogte van het feestje met de stripster”. Dat zegt Yves Huwart, voorzitter van vakbond ACMP. “Zeer kort na het feestje kregen sommige militairen ordemaatregelen opgelegd in de vorm van straftrainingen”. Bij Defensie stellen ze opnieuw dat de top niet op de hoogte is gebracht. Of hoe het incident op 4 mei een voorbode was van wat twee weken later bleek in de zaak-Jürgen Conings: de informatiedoorstroming van het korps die alweer niet tot bij de top raakte.

 1. Van Grieken reageert op uitspraken De Wever, die coalitie met Vlaams Belang in 2024 uitsluit
  Play
  651

  Van Grieken reageert op uitspraken De Wever, die coalitie met Vlaams Belang in 2024 uitsluit

  Als er vandaag verkiezingen zouden plaatsvinden in Vlaanderen, dan zou Vlaams Belang de grootste partij zijn, gevolgd door de N-VA. Maar een verbreking van het cordon sanitaire in 2024 is geen optie. Dat vertelde N-VA-voorzitter Bart De Wever gisteren in De Cooke & Verhulst Show. “Ik begrijp de obsessie van De Wever met Vlaams Belang niet. Heeft hij geen andere bezigheden", zo kaatst Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken de bal terug bij HLN LIVE.
 1. Huisartsen bezorgd over haalbaarheid van testen tijdens verkoudheidsgolf en griepseizoen: experten stellen nieuw systeem voor
  Play

  Huisartsen bezorgd over haalbaar­heid van testen tijdens verkoud­heids­golf en griepsei­zoen: experten stellen nieuw systeem voor

  Er rolt een verkoudheidsgolf over ons land en dat zullen onze huisartsen geweten hebben. Ze worden overstelpt door patiënten met klachten die echter evengoed op een besmetting met het coronavirus kunnen wijzen. En dan moet het griepseizoen er nog aankomen. “De huisartsen zijn terecht bezorgd of het wel realistisch is om iedereen te blijven testen”, aldus viroloog Steven Van Gucht. “We hebben vanuit de wetenschappelijke adviesgroep dan ook aangedrongen op een nieuw testsysteem, dat ook al gebruikt wordt in het buitenland.”