Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Marc Baert

Korpschefs lokale politie mogen binnenkort zelf op kandidatenjacht

De korpschefs van de lokale politie krijgen een actievere rol in de rekrutering van nieuwe agenten. Dat moet helpen om meer diversiteit in de korpsen te brengen, schrijft De Standaard vandaag. 

 1. INTERVIEW. “Tegen de vrouw van Patrick Janssens zei ik ronduit: ‘Bemoei u niet met mijn boîte.’” Eddy Baelemans leidde Antwerpse politie in woelige tijden
  PREMIUM
  Antwerpen

  INTERVIEW. “Tegen de vrouw van Patrick Janssens zei ik ronduit: ‘Bemoei u niet met mijn boîte.’” Eddy Baelemans leidde Antwerpse politie in woelige tijden

  De Antwerpse politie neemt afscheid van één van de kleurrijkste figuren van de voorbije decennia: Eddy Baelemans (65). Hij werd tegen wil en dank korpschef tijdens de Visa-crisis en loodste de politie door een woelige periode met dramatische incidenten, zoals de racistische moorden van Hans Van Themsche. Moegetergd door de bemoeienissen van burgemeester Patrick Janssens stapte hij over naar de politiek. Dat avontuur mislukte. En dan moest hij nog corona krijgen. Zijn verhaal.
 2. Koelkasten vaccinatiecentrum Gent uitgevallen: 25.000 dosissen blijven bruikbaar
  Gent

  Koelkasten vaccinatie­cen­trum Gent uitgeval­len: 25.000 dosissen blijven bruikbaar

  In de nacht van donderdag op vrijdag zijn in Flanders Expo in Gent de koelkasten uitgevallen waarin de coronavaccins worden bewaard. Ook de noodgenerator deed het niet. Even leek het erop dat 25.000 vaccinatiedosissen in de vuilnisbak zouden belanden, maar ze zijn allemaal veilig verklaard door het FAGG. “Om 10 uur is het centrum weer opgestart, met vaccins die we in allerijl uit het UZ Gent en andere vaccinatiecentra lieten overkomen.”