Tijdens de betoging van zondag brak een veldslag uit in de straten van Brussel.
Volledig scherm
Tijdens de betoging van zondag brak een veldslag uit in de straten van Brussel. © Marc Baert

Korpschef schrijft open brief na rellen in Brussel: “Hoelang kunnen wij dit nog tolereren?”

Yves Asselman, de korpschef van de politiezone regio Rhode & Schelde, heeft een open brief geschreven aan de ministers van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en Justitie Vincent Van Quickenborne na de rellen die zondag uitbraken tijdens de coronabetoging in Brussel. “De wijze waarop politiemensen aangepakt werden, roept bij mij een beeld op van oorlogsvoering”, schrijft Asselman.

160 reacties

 • Krista Thijs

  4 maanden geleden
  Het geweld en het aantal betogingen stijgt recht evenredig met de stijging van mijn elektriciteitsfactuur, de prijs van benzine en diesel, mijn waterfactuur, mijn milieubelastingfactuur en het aantal oude blauwe PMD zakken die ik alleen nog maar in Wallonië kan buiten zetten !! ,het aantal keren dat mijn familie geflitst wordt op weg naar het werk en de zachte aanpak van de echte gangsters met ellenlange strafblaadjes die vrij rondlopen en kindjes vermoorden.
 • Peter Jacobus

  4 maanden geleden
  Als je zulke betogingen organiseert moet je beseffen dat deze vernielingen kunnen en gaan gebeuren! Ze moeten dan ook verantwoordelijk gesteld worden voor kosten van politie en vernielingen. Het kan niet zijn dat de bevolking moet opdraaien voor deze absolute minderheid.
 • Louis van der Dol

  4 maanden geleden
  Helemaal mee eens. Dit gaat te ver... Dit soort tuig zou kijhard moeten worden aangepakt... we zijn als maatschappij veels te soft ... geworden.
 • Norbert Bauwens

  4 maanden geleden
  Moesten ze 99% van die gekende relschoppers niet telkens "na ondervraging" vrijlaten dan zouden ze die niet elke week terug moeten oppakken. Wanneer gaan wij eens eindelijk een gerecht hebben en niet een gescheef?
 • patrick neyt

  4 maanden geleden
  ik zou zeggen zet het leger in, ach ja we hebben geen leger meer! alleen nog beroeps..Tja.
 1. Wie besmet is met apenpokkenvirus moet in isolatie “totdat letsels genezen zijn”, in totaal 3 besmettingen vastgesteld in ons land
  Play
  update

  Wie besmet is met apenpokken­vi­rus moet in isolatie “totdat letsels genezen zijn”, in totaal 3 besmettin­gen vastge­steld in ons land

  Wie besmet is met het apenpokkenvirus moet in contactisolatie “totdat de letsels genezen zijn”. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in een persbericht. Hoogrisicocontacten moeten niet in isolatie, maar moeten 21 dagen aan zelfmonitoring doen om eventuele symptomen vast te stellen. Er zal gesensibiliseerd worden, in het bijzonder bij mensen met meerdere bedpartners en mannen die seks hebben met mannen.
 2. Premier De Croo verdedigt repatriëring IS-moeders en kinderen: “Zijn slachtoffer van fatale beslissingen van hun ouders”

  Premier De Croo verdedigt repatrië­ring IS-moe­ders en kinderen: “Zijn slachtof­fer van fatale beslissin­gen van hun ouders”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) verdedigt de repatriëring van IS-moeders en hun kinderen uit de kampen in Syrië. “Het gaat over kinderen jonger dan 12 jaar”, verklaarde hij donderdag in de Kamer. “Ze zijn het slachtoffer van fatale beslissingen van hun ouders.” Hij kreeg de steun van Ecolo-Groen. Oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang zijn vierkant tegen.
 1. Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon”
  Play

  Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschil­len­de landen. Dat is erg ongewoon”

  De bekende Nederlandse virologe Marion Koopmans begint zich zorgen te maken over de uitbraken van apenpokken in verschillende landen. “We hebben in het verleden af en toe geïmporteerde gevallen gezien, maar normaal gezien verspreidden die zich niet verder”, klinkt het. “Nu zijn er echter nieuwe gevallen ontdekt in meerdere landen. Dat is erg ongewoon.” In België zijn er nog geen aanwijzingen dat er al gevallen van de apenpokken zijn opgedoken, meldt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) aan persbureau Belga.
 2. Rechter beslist nog niet over terugbetaling van 1 miljoen door Sihame El Kaouakibi: “Eerst de resultaten van de strafprocedure afwachten”
  Antwerpen

  Rechter beslist nog niet over terugbeta­ling van 1 miljoen door Sihame El Kaouakibi: “Eerst de resultaten van de strafproce­du­re afwachten”

  De ondernemingsrechtbank neemt nog geen beslissing over het faillissement van Point Urbain, de horecavennootschap van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi en haar partner Erika Nguyen. De curator die het faillissement behandelt, eist de terugbetaling van 1 miljoen euro door het koppel. “Wacht tot het gerechtelijk onderzoek rond is”, stelt Joris Vercraeye, advocaat van El Kaouakibi.