Michel Goovaerts - baas van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene - zag zondag op een scherm in de commandopost hoe het voetbalfeest ontspoorde en een auto in brand werd gestoken. "Ik snap dat niet. Wat is daar de bedoeling van?”
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Goovaerts - baas van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene - zag zondag op een scherm in de commandopost hoe het voetbalfeest ontspoorde en een auto in brand werd gestoken. "Ik snap dat niet. Wat is daar de bedoeling van?” ©

Korpschef houdt hart vast voor nieuwe matchdag België en Marokko: “Wie het risico op nieuwe rellen niet ziet, is ziende blind”

Vandaag komen zowel België als Marokko opnieuw in actie op het WK. Brussels korpschef Michel Goovaerts houdt zijn hart vast. “Wie het risico op nieuwe rellen niet ziet, is ziende blind.” Maar volgens hem staat de politie op scherp. “We zullen veel zichtbaarder zijn dan zondag én bij het minste ingrijpen.”

126 reacties

 • willy staes

  2 maanden geleden
  hoe komt het dat je in Qatar geen rellen hebt , ze weten heel goed als ze daar worden opgepakt dat het geen luxe zal zijn maar Ender een hel .
 • Alex Millian

  2 maanden geleden
  en nog altijd worden die ouders niet gestraft, de enige oplossing dat werkt in buitenland, goed bezig hier
 • Daniel Meuleman

  2 maanden geleden
  Ze zouden het met de vroegere Rijkswacht niet geprobeerd hebben want dit was het leger en die stonden niet ten dienste van een burgemeester. Ook de reden dat de Rijkswacht moest verdwijnen.
 • Benoit Defillefagne

  2 maanden geleden
  Wees als politie eens slim. Sluit deze amokmakers in en gebruik die matrak waarvoor hij gemaakt is.
 • RIET HEIRMAN

  2 maanden geleden
  hoe ver is het gekomen als bv deelsteps moeten worden weggenomen omdat het gespuis meldt dat ze zich terug gaan amuseren met nieuwe rellen. Is België nog een normaal land ? dat kan je toch niet volhouden als het gespuis baas is op straat, in zogenaamde no-go zones in dit land. Het is natuurlijk al veel te laat, maar de politici vooral van Brussel moesten zich schamen. Waarom een vloot straathoekwerkers, een pak politie-agenten, een leger, als het gespuis bepaalt wat in een straat nog kan?
 1. Voetbal tijdens de Bezetting: hoe een (geel-)zwart “Vlaamsch Elftal” de plaats innam van de Rode Duivels.
  PREMIUM

  Voetbal tijdens de Bezetting: hoe een (geel-)zwart “Vlaamsch Elftal” de plaats innam van de Rode Duivels.

  Nooit was voetbal populairder dan tijdens de bezetting (1940-1944). Hoewel de oorlog de competitie en interlandvoetbal in de war stuurde, zaten de stadions bomvol.De Rode Duivels stonden verplicht op non-actief, maar een (geel-)zwart ‘Vlaamsch Elftal’ speelde in hun plaats tegen Duitse ploegen. Dat zou de Vlaamse internationals na de oorlog zuur opbreken, schrijft Kurt Deswert in zijn nieuw boek.