Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA)
Volledig scherm
Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) © Photo News

Kordater gevangenisbeleid van Demir moet recidive vermijden

Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) heeft een actieplan klaar voor de gevangenissen dat voor minder recidive en zo weinig mogelijk nieuwe slachtoffers moet zorgen. De vijf nieuwe krachtlijnen werden goedgekeurd door de Vlaamse regering.

19 reacties

 • Rudy Dero

  1 jaar geleden
  De gevangenis waar ik werk heeft 9 (negen)directeurs. Daarna1st is er nog eens de regionale directie en het hoofdbestuur. Gelukkig wa er maar 1 minister. Hopla n
 • julien de meulder

  1 jaar geleden
  het zal nooit niet beteren in belgie ze zijn te soft voor de criminelen en deze vinden dit een vacantie kost en inwoon gratis ze zijn beter af dan de mensen met een klein loon die moeten leven van de ene dag naar de andere.
 • frank willems

  1 jaar geleden
  Alles is gezegd in de reacties , alleen mevr Demir met alle respect maar de muur is te hoog voor u en al uw voorgangers .
 • Thierry Willems

  1 jaar geleden
  vervroegde vrijlating moet een gunst zijn en geen verworven recht.en straffen beneden de 3 jaar moeten effectief uitgezeten worden.nu lachen de criminelen die stelen zonder geweld met de uitspraken.nooit meer dan 3 jaar, dus moeten ze nooit naar gevangenis.
 • Marcel Willems

  1 jaar geleden
  Waarom weeral meer dan één minister van justitie.De wetten zijn in Belgie voor iedereen van tel ,dus één minister volstaat ruimschoots..En politieke spelletjes hoeven wij ook niet meer
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Intussen bijna miljoen mensen op wachtlijst QVAX: hoeveel sneller kan je zo aan vaccin raken? Taskforce Vaccinatie legt uit
  22

  Intussen bijna miljoen mensen op wachtlijst QVAX: hoeveel sneller kan je zo aan vaccin raken? Taskforce Vaccinatie legt uit

  De eerste vaccinatie-uitnodigingen voor het brede publiek worden deze week verstuurd. Met de recordaantallen vaccinaties die de komende weken gepland staan, komt het ‘rijk van de vrijheid’ nu echt in zicht. Wie dat wil, kan zich ook nog altijd op de reservelijst laten plaatsen via QVAX. Bijna een miljoen landgenoten deed dat intussen al. Maar hoeveel sneller kan je op die manier aan een vaccin raken? Gudrun Briat van de Taskforce Vaccinatie legt uit.
 1. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

 2. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique