Volledig scherm
© Getty Images

Koppel raakt thuis besmet met malaria en sterft: “Uitzonderlijke, geïsoleerde situatie”

Een koppel uit Kampenhout is twee weken geleden overleden aan de tropische ziekte malaria. Het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid en het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) onderzoeken de besmettingen. “Het gaat om een uitzonderlijke, geïsoleerde situatie”, zeiden ze op een persconferentie in de gemeente.

 1. Vanavond al (digitaal) Overlegcomité: verstrengingen voor cultuur en sport, coronabarometer wellicht weer uitgesteld
  Play

  Vanavond al (digitaal) Overlegco­mité: verstren­gin­gen voor cultuur en sport, coronabaro­me­ter wellicht weer uitgesteld

  Het Overlegcomité komt vanavond om 20 uur al bijeen, en niet pas morgen, zoals eerder afgesproken. Digitaal dit keer, voor de veiligheid én om het goede voorbeeld te geven. Of er vanavond al beslissingen worden afgeklopt, is nog niet zeker. De verwachting is dat er op korte termijn verstrengingen komen van de coronamaatregelen voor de sport- en de evenementensector. Premier Alexander De Croo (Open Vld) pleit zeker niet voor een nieuwe lockdown. Allicht wordt de lancering van de coronabarometer nog een keer uitgesteld.
 2. Groen: “Steeds meer leerkrachten met gezondheidsklachten weer voltijds voor klas”

  Groen: “Steeds meer leerkrach­ten met gezond­heids­klach­ten weer voltijds voor klas”

  Steeds meer leerkrachten moeten met gezondheidsklachten weer voltijds voor de klas gaan staan. Dat concludeert Elisabeth Meuleman van Groen uit het antwoord van Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) op een schriftelijke vraag. Hun aanvraag voor verlenging van het zogenaamde langdurig verlof voor verminderde prestaties wegens medische redenen (LVVP) wordt steeds vaker geweigerd. Volgens Weyts is er geen sprake van een verstrenging.