VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Koppel pakt meteen koffers en vertrekt naar tweede verblijf aan de kust: “Het heeft lang genoeg geduurd”

Hoewel er op het moment van filmen nog vooral veel verwarring heerste over het akkoord van de Veiligheidsraad om mensen weer toe te laten om naar hun tweede verblijf te gaan, was de boodschap voor dit koppel duidelijk. Ze aarzelden geen seconde: inpakken en wegwezen.

140 reacties

 • Noel DE BRUYCKERE

  1 jaar geleden
  Ook een tweede woning aan de kust blijft een vakantieverblijf net als een hotel. dus blijf in jullie kot. en dat heeft niks te maken met eigendomsrecht.
 • Nicole Vogelaere

  1 jaar geleden
  Je zal maar aan zee wonen waar het grotendeel al van elders uit het land komt en van een reeds bepaalde leeftijd zijn. De grootste hamsteraars zijn ze juist! niemand is er blij mee behalve de horeca uiteraard! Blijf liever weg, de rijen buiten aan de supermarkt lopen zo soms al op tot 40 minuten en de rekken zijn direct leeg zodat je naar nog meer winkels moet met hetzelfde probleem. Dagje voeding boodschappen voor een paar dagen kost al rap 3 uur.
 • Frits Vandenberge

  1 jaar geleden
  De politiek heeft dus geluisterd naar sommige mensen. Maar blijkbaar is dat maar een minderheid die luid geroepen hebben want -ondanks het schitterende weer- is het op de weg en aan zee rustig gebleven. De meesten hebben dus hun verstand gebruikt en zijn thuis gebleven want er is geen toegevoegde waarde, integendeel. Er zijn nog teveel risico's: gemeenschappelijke liften (en -knoppen en klinken), mensen ontmoeten buiten uw bubbel. En verder horeca toe, strand verboden, enz...
 • Rik Kleinmond

  1 jaar geleden
  Zy hebben gelyk de vlaamse regering heeft het licht op groen gezet, met de federale regering hebben wy niks te doen zy zyn niet eens verkozen geweest, klaar
 • Mag Ienietje

  1 jaar geleden
  Waarom zouden ze daar meer kans hebben om besmet te raken, ik zie hieronder veel jaloersheid, ik zit op een appartement zonder tuin of balkon, stel me tevreden, kon iedereen dat maar.
 1. Oplossing voor tweedeverblijvers in de maak? “Die volgt waarschijnlijk een van de komende dagen"

  Oplossing voor tweedever­blij­vers in de maak? “Die volgt waarschijn­lijk een van de komende dagen"

  Voorlopig is het nog verboden voor tweedeverblijvers om hun tweede eigendom aan de zee of elders in het land te bezoeken, zeker nog tot 8 juni. Maar de roep om een (versnelde) versoepeling wordt steeds luider. “Die beslissing volgt waarschijnlijk de komende dagen”, zegt premier Sophie Wilmès (MR) bij VTM Nieuws. Mogelijk komt er ook snel duidelijkheid over de sport- en jeugdkampen in de zomervakantie. Vlaams Welzijnsminister Wouter Beke (CD&V) hoopt dat dat in “de komende dagen” kan.