UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

Koppel lanceert petitie voor federale kieskring

Op initiatief van een jong Vlaams-Waals paar hebben drie organisaties de krachten gebundeld en een petitie voor de invoering van een federale kieskring gelanceerd. Ze hopen daarmee een gedragswijziging bij politici teweeg te brengen en blokkages aan de onderhandelingstafel, zoals we de voorbije 500 dagen hebben gekend, in de toekomst te voorkomen.

 1. Zo zorg je ervoor dat je spontane sollicitatie niet onopgemerkt blijft
  Solliciteren

  Zo zorg je ervoor dat je spontane sollicita­tie niet onopge­merkt blijft

  Heb je het bedrijf van je dromen gevonden, maar zijn er geen vacatures? Misschien versier je wel een job door je spontaan aan te melden. Je zal meteen opvallen, want als je de enige sollicitant bent zal je cv niet op een grote stapel belanden! Al kan hij wel naar de prullenmand worden verwezen, als je het niet goed aanpakt… Jobat.be ging op zoek naar verzamelde tips om je kans op een positieve reactie te vergroten.
 2. LIVE. Kaap van miljoen coronabesmettingen in ons land overschreden - VS staan achter vrijgeven patenten coronavaccin

  LIVE. Kaap van miljoen coronabe­smet­tin­gen in ons land overschre­den - VS staan achter vrijgeven patenten coronavac­cin

  De symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen werd vandaag bereikt. Officieel zijn al 1.003.746 mensen besmet geraakt, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) is dat slechts het topje van de ijsberg. “Het échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”, zei hij gisteren aan onze redactie. Deze zaterdag mogen cafés en restaurants weer klanten ontvangen op het terras en de voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. Eerder deze week werd ook duidelijk welke richtlijnen zullen gelden om die heropening in openlucht in goede banen te leiden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?