thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Koppel laat zoontje als straf 15 uur in pyjama op ijskoud balkon staan

Een koppel uit het Brusselse Sint-Joost-ten-Node is opgepakt voor de foltering van hun 6 jaar oude tweeling. Eén van de twee ­kinderen ligt op de dienst intensieve zorg ­nadat hij 15 uur lang op een ijskoud balkon moest staan in zijn pyjama.

 1. Politieke wereld hult zich (opnieuw) in stilzwijgen over PFOS-affaire: “Laat onderzoekscommissie haar werk doen”
  143

  Politieke wereld hult zich (opnieuw) in stilzwij­gen over PFOS-affaire: “Laat onderzoeks­com­mis­sie haar werk doen”

  Via zijn woordvoerder heeft Antwerps burgemeester Bart De Wever bevestigd dat hij al in 2017 op de hoogte was van de PFOS-vervuiling. “Dat hebben we nooit ontkend, integendeel”, zegt hij aan VRT NWS. Ook voormalig minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) geeft voorlopig geen inhoudelijke commentaar op het dossier. “Ik betreur wel dat sommigen nu gestart zijn met een spelletje zwartepieten. Daar doe ik niet aan mee”, zegt Schauvliege in een reactie aan Belga.
 2. De Croo over de weg naar meer vrijheid: "Nodige voorzichtigheid aanhouden tijdens eerste weken van juli”
  9

  De Croo over de weg naar meer vrijheid: "Nodige voorzich­tig­heid aanhouden tijdens eerste weken van juli”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) wil snel stappen zetten richting meer vrijheid, maar "we moeten de nodige voorzichtigheid de komende weken en tijdens de eerste weken van juli aanhouden", zo waarschuwde hij donderdagmiddag in de Kamer. De reden is het relatief beperkte aandeel mensen met onderliggende aandoeningen die al een tweede vaccindosis heeft gekregen en dus volledig beschermd is.