ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

“Koop alsjeblieft Belgisch”: ondernemers vragen in open brief om tijdens coronacrisis online te shoppen in eigen land

Bericht aan de bevolking: laat u de komende maanden niet verleiden tot online aankopen bij het Amerikaanse Amazon, het Nederlandse bol.com of het Chinese Ali Baba, maar surf naar een Belgische webwinkel. Dat is wat 26 ondernemers met aandrang vragen in een open brief. “Dit heeft niks te maken met protectionisme, het gaat om solidariteit. Als je geeft om de toekomst van onze tienduizenden werknemers, shop dan Belgisch.”

252 reacties

 • Sander Neels

  7 maanden geleden
  Ik zou graag in België kopen. Maar het enige en zeer frustrerende probleem met onze "belgische" handelaars en hun webshops is, dat er in dit land, bijna niets te vinden is. En als er dan al eens een webshop een bepaald artikel zou hebben, dan is het te duur om te verzenden, is het niet in vooraad, enz,  in Nederland, is alles online te vinden, goedkoper, gratis verzonden. Geef mij dat maar. Belgische webshops? NEEN dankje
 • Anke Keustermans

  1 jaar geleden
  Ga ermee akkoord om in België te kopen, maar denk dat voor vele mensen elke euro telt nu en aangezien het in bv Nederland vaak goedkoper is, daar er bijna het hele jaar door kortingen zijn en gratis verzending denk ik dat toch vele mensen hiervoor zullen kiezen. Hoop dat ze hier in België ook eens goed gaan nadenken, want elke euro het ergens anders goedkoper is ...
 • Jean Gobin

  1 jaar geleden
  steden moeten hun eigen geld uitgeven in een soort bonnen waarmee je alleen lokaal kan kopen en zonder btw ..
 • Joris Vanderaert

  1 jaar geleden
  Ik wil vandaag iets kopen en wil dat graag op een BE-site doen. Maar raad eens waar ik de meest duidelijke informatie gevonden heb, en raad eens waar ik wél een antwoord kreeg vandaag op mijn vragen via e-mail? Ik denk dat de BE-online ondernemers het nog veel te goed hebben. Goed, bestelling zal naar een NL-site gaan.
 • Bert De Bruin

  1 jaar geleden
  Hopelijk lezen de politiekers alle opmerkingen hier. Er staat overduidelijk een exodus richting de grenzen te wachten om er boodschappen te doen zodra het virus verdwenen is.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”