Het kasteel van Ciergnon is een van de gebouwen in beheer door de Koninklijke Schenking.
Volledig scherm
Het kasteel van Ciergnon is een van de gebouwen in beheer door de Koninklijke Schenking. © belga

Koninklijke Schenking stuurt bij: “Zo snel mogelijk en op proactieve wijze" informatie beschikbaar voor grote publiek

De Koninklijke Schenking gaat “zo snel mogelijk en op proactieve wijze” een maximum aan informatie ter beschikking stellen via het internet. Dat meldt de Schenking zelf. Vanmiddag verklaarde minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) in de Kamer ook dat het Rekenhof bij elke controle een clean sheet gegeven heeft. Wel vindt De Croo dat een instelling met zo'n prestige inspanningen moet doen om meer transparantie aan de dag te leggen.

22 reacties

 • jan arnouts

  3 jaar geleden
  We worden allen gepluimd door de staat. Brave Belgen. In Frankrijk had het niet waar geweest
 • Phil Duncan

  3 jaar geleden
  Zowel het Rekenhof als de bevoegde ministers hebben er zich makkelijk vanaf gemaakt , laat de boel maar lopen . Hoelang maakt het vorstenhuis hier al van misbruik ??? Al het teveel betaalde aftrekken van hun dotatie , ze vliegen al op kosten van defensie zowel privé als voor het werk . Ze verstoken mazout als gekken in deze periode van klimaatgekte en waarvoor dan nog ?? Ciergnon , 10 man personeel het jaar door , 500.000 l mazout voor amper 10 dagen tegenwoordigheid . Als het al zoveel is ?
 • Nema De Geest

  3 jaar geleden
  Die gigantische tuin is de laatste plaats waar hij privacy heeft? Vergeet men dat de koning in een megalomaan paleis? Duizenden mensen in Brussel alleen al wonen in een mini-studio zonder tuin, balkon of terras of zelfs maar een slaapkamer. Als die paar vierkante meter voor hen voldoende privacy is, dan zal dat paleis wel volstaan voor de koning, zeker? En het lijkt me sterk dat hij nergens een buitenverblijf heeft. Maak er dus maar gauw een openbaar park van.
 • Paul Boutsen

  3 jaar geleden
  Het rekenhof ziet enkel toe als er misbruik van gelden gemaakt worden, en dat is niet het geval. Het is enkel de verkeerde, de belastingbetaler, die de facturen betaald. Maar ze zijn effectief betaald en er zijn geen fouten in de aanbestedingen gebeurd. En kom niet af dat de traditionele partijen van niets wisten, een omerta die JM DeDecker terecht aanhaalde! Politici en koningshuis hebben geen enkele voeling meer met de realiteit waar de werkende mens dagdagelijks mee moet leven.
 • bert de jaegher

  3 jaar geleden
  het probleem is nu hoe ze het gaan oplossen/verkondigenmaar 1 zaak is zeker nl de belastingbetaler zal nog steeds de pineut zijn. Welke politici of partij durft dit tot op het bot te onderzoeken ?